7 bardzo ciekawa...
Wersja do druku
7 bardzo ciekawa...
Praga niestety na NIE. Jako zdjęcia pamiątkowe ok, ale na tym koniec. 1 i 3 jakieś niedoostrzone i przekolorowane, 2 nie rozumiem w ogóle.
4 jest ok ale to do działu reportaż.
5 trzeba lekko wyostrzyć i suwak saturation cofnąć.
6 już lepiej.
7, 8 najciekwawsze.
Niestety dokładam się do ogólnej opinii. Rzekłbym nawet zbyt wulgarna kolorystyka :( nawet dla mnie fanatyka pocztówek. Wyjątkiem jest zdj. nr 6, które podoba mi się wielce i nadmiar nasycenia kolorami jest do przyjęcia.
Pzdr.
Tryton, Praga to taki sam dobry temat jak każdy inny. Zawsze można coś ciekawego znaleźć i pokazać. Trzeba się tylko trochę bardziej postarać, żeby nie bylo pocztówkowo jak jacek_73 zauważył:) Dla milośników architektury to wręcz wymarzone klimaty.
Ależ ja się z tym zgadzam. Nie krytykowałem fotografowania Pragi, lecz efekt tego fotografowania. Sam tam szalałem i wiem jakie możliwości się kryją w tym mieście, jednocześnie zrozumiałem, że nie jest łatwo zrobić zdjęcie przykuwające wzrok. Wychodziło mi różnie, raz lepiej, raz gorzej. Z resztą też dawałem Pragę tu na galerii.
Dla mnie zdjęcie 6 rządzi!! Piękne.
Dużo w nim PSa?
Odgrzewam kotleta ;).
Najlepsze jest to, że jak zwykle teraz bym to trochę inaczej obrobił(zazwyczaj tak mam jak widzę swoje poprzednie wrzuty) i aż tak by nie jarało w oczy :). Z czasem i percepcja się zmienia i obróbka wyrabia, byleby tylko kadry szły w dobrą stronę, reszta jakoś się wyklaruje.
@AMMarshall Ciężko mi stwierdzić gdzie jest granica dużo/mało. Z tego co pamiętam tam były tylko globalnie ruszane suwaki przy wywoływaniu RAW.
Kolory trochę nierealne, dużo PS, ale mi się osobiście nawet podoba. Ale zgadzam się, jak na Pragę, to mało tam jest tej Pragi, charakterystycznych budynków czy ulic.
1 i 2 Dziwne to niebo - ciemne z lewej strony.
3 i 7 Winieta - czy celowa nie wiem ale mi nie pasuje.
Ogólnie kolorystyka, myślę że więcej umiaru w obróbce.
Pozdrawiam i walcz dalej. Czekam na kolejne fotki:-D