-
20 jest mniej wiecej wielkości 17-40, niestety ;) jak już to celuj w 24, czy coś takiego. Nie najlepsze optycznie, ale na 4mpix na aps-h będzie wymiatac ;)
z szerszych lensow, sigma 10-20, 30/1,4.
Najbardziej po jedynkowych wspomnieniach polecam 17-40 i 28/1,8 jako jasny standard. Pozdrowienia.
-
Hah no własnie. 10-20 odpada, miałem to szkło było naprawdę cieniutkie. Co do 20 to niestety nie widziałem tego obiektywu ani razu na oczy. Może rzeczywiście to 24mm... Wybiorę się do sklepu przymierzyć i zrobić kilka testowych pstryków. Dzięki!
-
Jest różnica między chwaleniem się a okazywaniem radości z zakupu :)
-
Ok, sorry Panie 5 aparatów, 5 obiektywów i dwie lampy ze to tak zabrzmiało :)
-
Ale ja mówiłem o Tobie nie chwalisz się tylko cieszysz a my razem z Tobą, ja to co innego :) Sorry za offtop.
-
hehe spoko. Wydaje mi się ze w tym temacie juz więcej nic nie wyrzeźbimy :)
-
Sigma/Tamron 17-35/2.8-4. Z tym, że Tamron jest cienki, a z AFem Sigmy to różnie bywa. Jeśli nie chcesz stałki, to jednak bym wziął 17-40. Wcale nie jest duży... Tym bardziej, że te dwa wymienione są niewiele mniejsze.
-
Mam odmienne zdanie z tych dwóch obiektywów Sigma/Tamron 17-35/2.8-4 zdecydowanie wybrałbym i wybrałem Tamrona.
-
To 20/2.8 wcale takie małe nie jest.
-
No własnie tutaj mam dylemat. 28mm by było spoko do wszystkiego na ulicy i bardziej reporterskich spraw. Mam 24-70 ale to często troche za wąsko na koncerty które często fotografuje no i jest to wielki klamot. I mam dylemat czy zostać na koncertach z rybą 15mm i dokupic 28mm czy tez olac 28mm i kupić 17-40 zeby mieć proste kadry na gigach od czasu do czasu.