Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawienia:):):) Muszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......
Wersja do druku
Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawienia:):):) Muszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......
ok dziękuję. Postaram się poradzić sobie z tematem. Pozdrawiam serdecznie
Podepnę się pod temat. Również Windows 7. Po uruchomieniu DPP nie mogę korzystać z czytnika kart, tylko muszę najpierw zdjęcia zrzucić na komputer. Na Viście i XP mogłem przeglądać zdjęcia prosto z karty. W czym jest problem, albo co źle robię. Dzięki za sugestie.
No właśnie przez czytnik zewnętrzny, nie ten w komputerze.
w moim przypadku to nie jest problem oprofilowania monitora. Przykład: fotka wywołana z DPP bez zmiany ustawień; na monitorze wszystko ok. Po wywołaniu otwieram tę fotke w PS5 i na TYM SAMYM monitorze fota wygląda jak z innej bajki: saturacja zdjęta o połowę, kolory bure.
To jeszcze nie koniec :-)
Wywołuję te fotke na laptopie (również W7) z tymi samymi ustawieniami i wynik jest zupełnie inny: fotka wygląda dokładnie tak jak w DPP. Problem dotyczy równiez Capture One 5.
I co Ty na to?
Napisz krótko i jasno - masz monitor oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.
Napisz krótko i jasno - masz laptopa oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
obacz też to: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=226
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
.
Sprawdź tez w ustawieniach DPP i PS [b]jaki{/b] profil jest w nich przypisany dla monitora.
@sven
Mam Win7 64-bit, DPP, C1 5, LR (demo), do przeglądania FastStone. We wszystkich programach fotki wyglądają identycznie.
Fakt używam kalibratora EyeOne.