A lampa jest dobrze podpięta i styki czyste?
Wczoraj mi zaczęła błyskać bardzo prześwietlając, chyba z pełną mocą. Okazało się, że nie do końca była wsunięta w sanki...
Wersja do druku
A lampa jest dobrze podpięta i styki czyste?
Wczoraj mi zaczęła błyskać bardzo prześwietlając, chyba z pełną mocą. Okazało się, że nie do końca była wsunięta w sanki...
na av lampa w canonie dziala ogolnie źle. przy tv warto sprawdzic wszystkie ustawienia.
jezeli na full auto (zielony kwadrat) dobrze naświetla to stawiam na jakies ustawienie..
Czyli co twierdzicie, ze 580EX powinna bez problemowo wspolpracowac z 50D? bo 2 moich kumpli tez mialo podobne problemy z takim zestawem, w jednym przypadku (sam sprawdzalem) nie dalo sie ustawic krotkich czasow tylko chyba 1/250, wszystkie problemy ustepowaly po zamianie na EX II, wiec cos chyba jest na rzeczy.
W aparacie "nastawy lampy zewnętrznej":
Tryb błysku E-TTL II
Tryb synch. z 1 zasł.
Sekwencja FEB 0
Korekta ekspoz. 0
E-TTL II Uśredniony
Natomiast w "Nastawy C.Fn. lampy zewn.":
"Niemożna wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa błyskowa lub wyłączone zasilanie lampy"
Czyszczenie styków + wkładanie i poprawianie mocowania lampy nic nie daje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy faktycznie była by niezgodna?
niezgoda w tym wypadku dotyczy tylko i wyłącznie wspomnianych ustawien lampy z poziomu body, nic wiecej
To chyba znaczy że nie do końca wszystko współgra.
Może ktoś się odezwie co ma taki zestaw i sprawdzi u siebie jak jest.
W tej sytuacji jestem w kropce co robić.
Lampa jest zgodna i powinno wyświetlać się w/w menu.
jest zgodna w 100%, to tylko ustawienia przez body, ktore maja ulatwic zycie jedynie, wszystkie te funkcje dzialaja jak trzeba ale ustawiac je mozna tylko z poziomu lampy,
moze najpierw pokaz nam te przepalona zdjecia, wstaw oryginaly JPG gdzies na serwer
rozmawiany o 580EX a nie o 580EX II