Z tego co pamiętam, to Luftwaffe nie robi problemu z wagą bagażu, ale wyrzucają go w czasie lotu, a do Polski przylatywali ostatnio w 1945 r.
Wersja do druku
Z tego co pamiętam, to Luftwaffe nie robi problemu z wagą bagażu, ale wyrzucają go w czasie lotu, a do Polski przylatywali ostatnio w 1945 r.
Jeśli chodzi o wyloty z Polski to najlepiej z Poznania, tam nigdy nie ma problemów z podręcznym. Ja zawsze mam ponad 15kg i jest ok ;)
Latałem ostatnio kilka razy AirBerlin z torą Hama Defender 220 (podaję model torby żeby zobrazować wielkość - bo jest ogromna), waga torby 14,5kg i żadnych problemów na lotnisku, nawet nikt okiem nie mrugnął, za to ja miałem problem, bo torba nie wchodziła do tych półek na bagaż podręczny i z wielkim trudem mieściła się między fotelami, skutkiem czego miałem bardzo ciche loty bo kolanami zatykałem sobie uszy :)
Hm, od ponad dwoch lat latam co trzy tygodnie uk-pl, 90% Ryan.
Nie wiem skad lecisz w pl. Wyleciec z uk z butelka "uiskacza" z duty free pod pacha?
Zapomnij.
Z aparatem typu dslr na szyi + szklo? Zapomnij.
Albo bedzie rozkaz zapakowac do podrecznego, albo zostawic w smietniku :D
Jezeli przekroczysz 10kg (powiedzmy 11kg, bo potrafia laskawie przymknac oko na 1kg wiecej) bedziesz placil 40 funtow. Nie wiem ile w PL.
Kilka tygodni temu lecialem z podrecznym z Krakowa, i wlasnie takie kocie ruchy musialem robic zeby wybrac kolejke do Pana ktory nie mial obok siebie wagi. Mialem okolo 14kg.
Kiedys wylatujac z uk mialem 12.5kg.
Zeby nie placic 40f na poklad wszedlem z 580'tka w kieszeni spodni, jedno szklo w lewej kieszeni kurtki i drugie w prawej. Zero komfortu.
Teraz sie pilnuje bo z nimi (w uk) nie ma gatki.
Generalnie latam do Berlina - tam podrecznego nie waza, ale kilka dni temu wkladalem Naneu pro Tango do box'a (bo Pan kazal) i.. ledwie weszla :) Musialem odpiac gorny pasek zeby sprzaczka nie przeszkadzala. Mialem dwa body, kilka szkiel, kompa, tablet, ladowarki, kabelki, a glowny i tak nadalem, tylko tam sprzetu mi szkoda wkladac.
Wszystko razem kilkanasie kilo w podrecznym - nikt wagi nie sprawdzal.
Jezeli masz tyle w podrecznym ze jak wsadzisz aparat ze szklem to nie przekroczysz tych 10kg - to zrob sobie doswiadczenie i zawies na szyi, podzielisz sie wrazeniami :D
Ale uwazaj jak przekroczysz - bo to nie jest tanie w Ryanie..