MaciekH: Rozwiniesz? :)
Wersja do druku
MaciekH: Rozwiniesz? :)
A jaki sens? Bo dla mnie też go nie ma.
W sensie co działa? Blokuje się ekspozycja w trybie AV, przy ustawionym pomiarze punktowym? Hmmm, jak tak, to powiedz jak to ustawiłeś. :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiście chodzi mi o automatyczną blokadę ekspozycji.
Nie rozumiem o co Ci chodzi? Wciskam gwiazdke blokuje ekspozycję, na codzien korzystam z blokady eksp. w spuscie a ostrze af-on i działa w kazdym trybie.. wiec nie kumam o co chodzi...
Chciałem tylko zapytać czy nikoniarzowi takie zachowanie mu nie przeszkadza, ale... napiszę jeszcze raz...
Używam spustu migawki do pomiaru eksp jak i do wyzwolenia migawki. Teraz tak: będząc w trybie AV i mając ustawiony pomiar punktowy. Wciskam spust migawki do połowy (pomiar + af) i chciałbym aby eksp się zablokowała.... i ****. Muszę używać * aby przekadrować zdjęcie bez zmiany eksp.
Wiem, że C. nie oferuję zmiany tej opcji i już. Wyjścia są 2: af-on+spust albo używanie *.
Napisałeś, że u Ciebie działa, więc myślałem, że jakoś obskoczyłeś ten problem 'home-made' softem :). Ale teraz wyjaśniłeś, że używasz * + af-on. Więc nie masz 'problemu'.
Pzdr,
M
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
czemu tutaj nie można edytować postów -.-
Anyway, chodzi o to aby ekspozycja się zablokowała sama i abym nie musiał klikać innych guzików. :)
nie no z tą blokadą ekspozycji to nie jest dla mnie problem. najbardziej irytuje mnie główny wątek ;) może kiedyś zrobią jakiś update firmawaru... może napiszę do Canona oficjalnego maila :))) dzięki za uwagę! :)
meehaw, looknij w tego posta, sam kiedyś z tym walczyłem:
http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=43
Takie rzeczy to tylko w jedynkach się da, niestety. ;)