to może tak :)
przed
i po
żeby było widać różnicę :)bo skóra jest całkiem inna :) choć tak się może wydawać :) i wiele elementów zmienionych choć niewidocznych na pierwszy rzut oka :) - jak wspomniałem wersja bardzo szybka :)
Pozdr DD
Wersja do druku
to może tak :)
przed
i po
żeby było widać różnicę :)bo skóra jest całkiem inna :) choć tak się może wydawać :) i wiele elementów zmienionych choć niewidocznych na pierwszy rzut oka :) - jak wspomniałem wersja bardzo szybka :)
Pozdr DD
dziękuję :)
piwo sie nalezy :lol: i dla mnie i dla daviddark :mrgreen:
hehe :D
Tobie to dorzucę jak się porządnie zamachnę :)
gorzej tam dalej, bo ja mięsień mały mam :)
Można jeszcze wyprostować kadr :)
a po co wyprostować kadr ????
Co wy macie z tymi technicznymi pierdołami ? bo, że co cegiełki krzywo ?:):) -ehh tak właśnie się zabija najlepszą lifestylową fotografię - linijką i kątomierzem :):)
Na szczęście najlepsi w branży już dawno olali takie pierdoły :)
Dajcie ludziom oddychać i tworzyć własny styl i zasady.
Fotografia ma uderzać świeżością, stylem i oryginalnymi rozwiązaniami - nie wszystko na jedno kopyto - bo tu za dużo góry, bo tam ściana zasłania pół kadru. Widziałem takie zdjęcie u jednego z najlepszych gdzie ściana zajmowała 80% zdjęcia :) - i było MEGA!!
Potem wchodzę na stronę fotografa "zawodowca" z 20 letnim doświadczeniem i szczękę zbieram z podłogi dwie godziny bo pan się zatrzymał 20 lat temu :) (a przecież używa PS-a)
Bo jest krzywy?
A co do kolorystyki, zrobiłeś na "pomarańcz", ok spoko, ale czy utrzymałbyś taką kolorystykę dla całej serii z kościoła? Wątpię żebyś powiedział dobre słowo o reportażu ślubnym na którym każda fota jest w "zaproponowanej" przez Ciebie kolorystyce...
gezs czy twoj artystyczny umysl moze ogarnac opcje, ze krzywo i troche pomaranczowo moze byc po prostu bardziej interesujaco? :D
obczaj starsze foty miclesa - robił wszystko idealnie proste, czyste i wedle historiogramu dajace naturalne kolory/wb, jak rowniez poprawiał wszelkie niedoskonalosci skory, usuwał zbedne detale tla itp ;]
i co po tych wszystkich zabiegach, skoro zdjecia u wiekszosci ogladajacych wywoluja zieeeeeew :D
no i zaczal przekrzywiac i kombinowac z kadrami i swiatlem zeby nie bylo jak z regulki w podreczniku ;)