55-250IS lub 70-200 L jedyne sensowne szkła
Wersja do druku
55-250IS lub 70-200 L jedyne sensowne szkła
Skoro człowiek dysponuje kwotą 400 zł., to mu nie doradzajcie L-ek!!
Ja bym (w tej kwocie) celował w używaną Sigmę 70-300. Wiem, co piszę bo mam ten obiektyw (APO), a także C70-200/4L.
Sigma m. zdaniem niest trochę niedoceniana, i niesłusznie, bo to jest b. dobre szkło.
używane APO za 500 możesz trafić, a jak uznasz, że to nie to czego chcesz to sprzedasz bez straty, w międzyczasie dozbierasz i kupisz coś czego użytkownicy tego forum nie potępią np 70-200/4 ale to już 1,6-1,8tyś
Dokładnie tak - kup Sigmę z APO, najlepiej używkę na gwarancji i po kłopocie. Trochę popstrykasz a jak dozbierasz jakąś kasę , to w przyszłości wymienisz na coś lepszego :)
Ja kupiłem sigmę bez APO ale tylko dlatego, że tanio nówka i od sąsiada :):):). Używam raz kiedyś tego szkła, to dla mnie jest OK i 3 lata gwarancji więc spoko.
dzięki wszystkim biore sigmę:) z apo
masz pytania dot. np. (...) "co kupic" (...) to forum jest właśnie dla Ciebie
No właśnie. Na szczęście interpretacja zawartości tego podforum vs Regulamin nie należy do Ciebie :roll: . Przyjmij że tak ma tu być - bałagan z powtarzającymi się wątkami na ten sam temat (czasem zamykane i odsyłane, czasem nie, nie ma reguły) i jak Ci się nie podoba to tu nie zaglądaj.Cytat:
Ale to już nie moja brocha :)