Nikon D300, T17-50, T18-270VC
Wersja do druku
Te przykłady mozliwości ciekawe,ale ciekawszym będzie zestaw strzałów z K100D i szybko przemieszczających się obiektów,dla kolegi Respect :).
http://www.mp.pr.radom.pl/airshow/ai...9_1/index.html
Korpus wyjatkowo ślamazarny,ale bywa,jak w powyższym przykładzie ,że trafi w ręce dieharda.
Kasetki używa siostra,bywa że mam z nim do czynienia,można narzekać nie tyle na szybkość ,co na błądzenie AFa,bardzo upierdliwe.
Jeśli priorytet to szybkość i celność to moim zdaniem 50D,skok dla Ciebie ogromny,ale 550D też będzie bardzo zauważalne,kasetka to jeden z wolniejszych korpusów i wszelkie porównania wypadają blado.
No właśnie to mnie boli że nie trafia w ogóle często , już nie chodzi o samą predkość tylko oto ze często nie może trafić.
D50 nie ma video, a sądze że skoro mam inwestować w nowy sprzęt to wezmę coś co też będzie miało ten bajer, Dla tego najbardziej myśle nad 500D lub D90 .
Czy jest ktoś na forum z 500D z śląska kto znalazły czas na piwko i dał się chwilę pobawić sprzętem?
GeerbiL a skąd dokładniej jesteś?
Pisałeś,że ma być szybki AF, więc skąd pomyśł żeby kupić 500D? zdecydowanie lepszy będzie 50D :)
GeerbiL - ja akurat z bielska... więc trochę kawałek niestety
co do samej szybkości AF i jakości zdjeć... np z KITa to po dłuższym czytaniu tego forum człowiek zaczyna mieć różne zboczenia i szukać dziury w całym. Prawda jest taka... a jako były właściciel Pentaxa mogę się wypowiadać... że Pentaxy nie mają szans... niestety z systemem Canona... brzmi brutalnie ale przerabiałem to już na sobie i przed canonem był przez chwilę nikon... różnicy jakiejś wielkiej nie zauważyłem... za to nikon zabił mnie niestety jakością.... dla mnie seria budżetowa nie dorasta do pięt staremu 5 letniemu pentaxowi DL... za to canon w serii xxxD jest ciekawą propozycją nawet z obiektywem KIT... który wiadomo... z pentaxowym szans nie ma... ale jest do zaakceptowania.