Moderatorzy, moze byscie po IP posprawdzali czy ktos sie z okolic zytniej nie laczy? :lol:
Wersja do druku
Moderatorzy, moze byscie po IP posprawdzali czy ktos sie z okolic zytniej nie laczy? :lol:
znajdz ip serwisu z zytniej, to sie sprawdzi :>
http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
Moze bedzie cos wspolnego z http://www.e-csi.pl/ ? ;)
oho, robi sie ciekawie, polowanie na czarownice :mrgreen:
hmm, to może napisać taki programik? :mrgreen:
taki numer nie działa :/
Moim zdaniem to może być funkcja dostępna z menu aparatu. A działać może następująco:
Aparat montowany na statywie, przed oczami ma coś. Uruchamia się automatyczną kalibację. Aparat ostrzy, robi zdjęcie, po czym przeostrza nieco w przód, robi zdjęcie, przeostrza w tył i robi zdjęcie. Potem analizuje to co wyszło tak, jak to robią algorytmy AF z kompaktów - po kontraście tego co wyszło z matrycy. I stąd wie, czy AF zadziałał dobrze, czy jest pokręcony. Wprowadza korektę i powtarza czynności aż do sukcesu.
a na co mi soft do kalibracji af
ja chce miec do jasnej ciasnej aparat ktory robi to co powinien czyli zdjecia ostre i dobrze naswietlone
juz niechce mi sie powtazac pytania-czy kiedy kolwiek ktos z was wiedzial co to jest ff/bf robiac zdjecia analogowymi lustrzankami?
nie - bo czegos takiego nie bylo po prostu bylo dobrze
i tu rodzi sie pytanie - dlczego kiedys sie dalo a teraz sie nie daje
moze po to zeby za rok dwa SPRZEDAWAC soft do kalibracji za ciezkie pieniadze
masz koles kase na dslr'a i dobre obiektywy i chcesz miec ostre zdjecia ( bo tego w standardzie dslr'a nie ma )to sobie to skalibruj oryginalnym softem za iles tam $
chcialbym wiedziec od jakiegos japonca dlaczego teraz sie nie da (hcyba ze canon i spolka juz dawno jest trzepana chrl)
pozdrawiam
Tadek, problem bf/ff dotyczy malej grupy uzytkownikow i nie zawsze jest wina body/obiektywu, a czasem uzytkownika. W analogach problem zapewne rowniez istnial, lecz nie byl tak rozdmuchany z uwagi na fakt, ze nie kazdy mial fantazje aby cala klisze (a czasem i dwie) wypstrykac na tablicach testowych.
Taktaktak, potem aparat sobie zmienia obiektyw, powtarza czynnosci korekty AF, zmienia obiektyw, powtarza, zmienia... eee... zapedzilem sie :roll:Cytat:
Zamieszczone przez piast9
W czasach analogow malo kto sie przygladal zdjeciom z taka dokladnoscia jak teraz (powiekszenie 100% na monitorze).Cytat:
Zamieszczone przez tadek
BTW, jeszcze jedno mi przyszlo na mysl, nie ma ktos moze jakiegos maila od serwisu z zytniej? Strone www moga miec na dowolnym wydzierzawionym serwerze, ale jak wysylaja maile to w naglowku powinien sie pojawiac adres ich lokalnego komputera. ;)