Nigdy przenigdy nie pokazuj zdjęcia numer 2. ROTFL :D :D :D
Wersja do druku
Nigdy przenigdy nie pokazuj zdjęcia numer 2. ROTFL :D :D :D
jak mówiłem zdjęcie numer 2 to zdjęcie jpeg bez obróbki wynik trybu raw+jpeg, dałem jako referencyjne, tak jak wyszło z aparatu :)
dreamstorm z tą ręką możesz dokładnie opisać jakbyś tam maskował? ręka trochę zbrązowiała od winietki, ale nie odwraca w sumie nie odwraca uwagi (szkoda że druga się nie zmieściła), generalnie nie przyciąga jakoś strasznie uwagi, ale można by trochę zrównać jej kolor z kolorem twarzy o tym myślisz?
@agent
wiem, wiem - nie traktuj mojej uwagi poważnie :)
zdecydowanie wersja nr 1. Zmniejszyłbym jednak lekko winietę i uważał na saturację - na bluzie wyszły nieciekawe obwódki.
Mi to nie przeszkadza, ale za dużo clarity jest chyba i wyszło trochę halo..
że niby 2 wypluł aparat ? jeśli tak to może ustaw sobie w miarę neutralny profil a nie saturacja i kontrast na max bo to jest faktycznie tragedia
a 1 ok
MM w sumie 99% zdjęć robie w raw, jpegi S, tak żeby na szybko przejrzeć po zrzucie na kompa, więc w sumie to mi obojętne jaki tam profil jest =)
Na dzisiaj druga tura ;) jak sądzicie przegięcie, czy jeszcze przejdzie?
Zdjęcie 1:
Zdjęcie 2: (referencyjny jpeg z aparatu bez obróbki)
przegięcie.
przepaliłeś niebo na oryginale, kiepskawo będzie
no z tym niebem nic się nie dało zrobić, nie mam takiej połówki co by na samyanga 14mm weszła, ani statywu nie wziąłem, żeby zrobić jakiegoś przyzwoitego hdra.
To co na pierwszym zdjęciu jest ciągnięte z jednego rawa, niebo domalowane =) Trochę chyba cienie poszły w magente (uroki obrabiania na kiepskiej matrycy laptopa), przechyliłem ekran i dopiero teraz widzę.
Obróbka "na chama", ale właśnie po to żeby wyczuć lepiej granicę przegięcia, także zapraszam do komentowania.