Ja tylko przypominam, że przy pracy w studiu nie ma znaczenia czas. :)
Zakładając oczywiście, że studio jest dorbze wyczernione.
Wersja do druku
Ja tylko przypominam, że przy pracy w studiu nie ma znaczenia czas. :)
Zakładając oczywiście, że studio jest dorbze wyczernione.
mozesz troche rozwinac temat? Moj pokoj bo ciezko to nawac studiem nie jest calkowicie zaczerniony zaslonilem okna bialy przesciaradlem i oczywscie cos niecos przeswituje :)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Te lampy z allegro co pokazales sa chyba na 220V a 350D przez stopke moze przepuscic tylko 6V jezeli sie dobrze orientuje.
huh ? :)
Ale te lampy podlaczane są do gniazdka sieciowego 230V :) Tylko wyzwalanie jest przez kabel od stopki.
Czyli mam rozumieć że najlepsza metoda to poprzez kabel na stopce sygnal idzie do jednego zestawu oświetleniowego, a kolejne odpalają się reagując na błysk pierwszego zestawu ?
Dokladnie tak "inicjacja" z aparatu po przez kabel do jednego blysku, drugi odpala sie porzez foto cele. Ale jedna mala uwaga znajoma kupila taki zestaw na allegro i kalel (nie wiem alkurat jaki kabel i od jakiego sprzedawcy ) ale po podlaczeniu kopie ja prad :) nie 220V ale jakis mniejszy mowi ze czuje jak trzyma aparat :) kazalem jej to wymienic bo moze sie to skonczyc awaria aparatu . jak ktos wczesniej napisal trzeba uwazac na napiecie bo na stopce jest 9VCytat:
Zamieszczone przez ripek
Gdzies dzwonia, ale to nadal nie ten kosciol...Cytat:
Zamieszczone przez esenpe
To ze lampa zasilana jest z 220 nie ma znaczenia ile bedzie szlo po kablu synchro (tam chyba pisalo 9V, czyli w miare)... A nawet jak bedzie szlo to 220V to i tak 350'tka toleruje 250V na stopce.
To juz zwiazane jest ze zla konstrukcja lamp...Cytat:
Zamieszczone przez kwiatas
Jak zwykle okazuje sie ze tanie nie jest zwykle dobre.
Mysle, ze jestes w bledzie, to 20D ma mozliwosc do 250V a 350D do 6V, tak napisal Vitez w swoim poscie - Roznice pomiedzy 20D a 350D - co bylo chyba tlumaczeniem z innego sajta.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
To jest nieprawdziwa informacja z domyslow zaraz po premierze. Zostalo to oficjalnie zdementowane przez Canona (nie mowiac o Vitezie). Jak pogrzebiesz wiecej na forum to znajdziesz.Cytat:
Zamieszczone przez esenpe
Edit: o wlasnie tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?t=4056
kwiatas: w studiu powinno być na tyle ciemno, by światło zastane nie grało roli.
Czas błysku lampy to jakieś tam tysięczne sekundy - szybciej niż najkrótsze czasy otwarcia migawki, o ile dobrze pamiętam.
Czyli ilość światła regulujesz tylko przesłoną. :)
Jeśli Tobie wychodzi także regulacja czasem, to masz źle zaciemnione studio.