Ktory kompakt za niewielkie pieniadze?
Polecam a610. Przez 2 lata miałem a80 i byłem z niego bardzo zadowolony. Jakość zdjęć była bardzo dobra ale był za wolny i nie zawsze mogłem zrobić zdjęcie takie jak chciałem. Od roku jestem napalony na lustrzankę ale z kaską coraz gorzej.... i ostatnio wpadł mi w ręce właśnie a610. Uważam, że za cenę ok 1000 zł to jest niesamowity. Szybkość jest dużo większa, Jakość zdjęć porównywalna ale automatyka działa lepiej (balans bieli).
Monitorek też mimo, że nie jakiś super-najnowocześniejszy to jednak większy i ma więcej pixeli(choć w słabszym świetle czasem nie nadąża z odświeżaniem).
Obiektyw ma szerszy zakres zoomu i jest troszkę jaśniejszy.Makro z 1cm robi wrażenie i filmy są już bardzo dobre(ale "ważą"kupę:cry: )Menu jest też troszkę zmienione(cały czas mam do dyspozycji korektę ekspozycji i zmanę iso a w a80 musiałem szukać w menu).Skuteczność Af też jest większa w tych samych warunkach a80 już nie łapie Af a 610 nie ma problemów.
Przy okazji jak ktoś wie to niech powie, czy wystarczy do 610 karta zwykłej prędkośći, czy jakaś ultra(myślę nad 1gb sundisk taką zwyką lub II lub pretecem x60)??