Obydwie te puszki są z grubsza porównywalne jeśli chodzi o możliwości. Kup tańszą puszkę i lepsze szklo ( tak nakazuje rozsądek ).
Wersja do druku
Obydwie te puszki są z grubsza porównywalne jeśli chodzi o możliwości. Kup tańszą puszkę i lepsze szklo ( tak nakazuje rozsądek ).
A może by tak połączyć bo chyba temat się dubluje
http://canon-board.info/showthread.p...323#post832323
Pozdrówka!
Ja od niedawna jestem zadowolonym posiadaczem 550D + kit 18-55, do którego niedługo potem dokupiłem 50 mm 1.8 i jest super :)
Nie ma znaczenia który z tych dwóch zestawów wybierzesz, bo różnicy nie zauwazysz.
Za te pieniążki jednak zdecydowanie lepiej kupić 50D, bo to juz wyższa półka. Jeśli nie potrzebujesz filmów to zdecydowanie najlepszy wybór :)
Ponadto 18-55 IS to w segmencie tanich kitów rarytas. Pierwszy od dawna, który prezentuje akceptowalne własności optyczne.
i takie właśnie wypowiedzi ludziom w głowach mieszają.... argumenty qrwo czemu pieniądze wyrzucone w błoto
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
argumenty qurwo...a nie mieszasz ludziom w głowach...czemu w błoto
Ja miałem też taki dylemat,zdecydowałem się na 550D i 18-55 kit(taki zestaw był najtańszy ),z zestawu jestem zadowolony zdjęcia wychodzą bardzo ładne,jak dla początkującego nie można nażekać ,ale po 3 miesiącach wiem,że będę musiał kupić 55-250,do tego stałka 50 1.8 i ten zestaw będzie dla mnie wystarczający.Co do samego body 550D czy inny u mnie jednak zadecydowała możliwość nagrywania filmów,mam małego synka,fajnie jest nieraz coś nagrać oprócz robienia zdjęć.