[OT] znalazłem tam nawet Jarka Grabka na jednej ze stron :DCytat:
Zamieszczone przez mirhon
Wersja do druku
[OT] znalazłem tam nawet Jarka Grabka na jednej ze stron :DCytat:
uwierz mi, wiem jak sie robi dobry kolor na zdjeciach. w ACR nie udaje mi sie uzyskac tego co w C1Pro. nie jest to wina braku wiedzy, bo ACR jest moja podstawowa "wywolywarka", ktora znam na wylot. to C1 znam duzo gorzej, bo bardzo rzadko korzystamCytat:
j.w. w tym prawym sa odzyskane szczegoly jasnych partii. kosztem z..bananych kolorow :( w lewym sa nieco blizsze kolory i rozwalone jasne partieCytat:
ale tak z zupelnie innej beczki...
nie rozumiem dylematu. cytujac reklame Dosi (czy czego tam): skoro nie widzisz roznicy, to po co przeplacac? :)
jesli ACR Ci odpowiada to w czym problem? oszczedzasz czas, pieniadze, miejsce na dysku...
Jak dotąt nie widzę różnicy...ale może natrafię na taką fotkę gdzie c1 pokaże wyższość. Wracam do pytania czy masz jeszcze tą fotkę w RAW? Pytam bo jestem przekonany że kwestia przejść tonalnych w dużej mierze zależy od rodzaju krzywej. Podejrzewam że C1 może mieć ciut inny kształt i dalej twierdzę że to jest do zrobienia w ACR. C1 jest dobrym kombajnem do przetwarzania RAW od A do Z, natomiast w szopie trzeba ACR + Edytor bo wiele rzeczy lepiej robi się w edytorze np. wyostrzanie...i imo nie można raczej rozpatrywać ACR osobno...bez edytora.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
To co mi się podoba w C1 to niezależne profile i tutaj tkwi siła bo mając skalibrowane body pod różne warunki oświetleniowe (różne profile) podejrzewam że efekt może być niezły...
miec mam. ale z definicji nie udostepniam "negatywow" nikomu. nawet wlasnej zonie :)Cytat:
byc moze. natomiast czy chcialoby mi sie dlubac godzinami, zeby uzyskac dobre kolory w PS... ? owszem, zdecydowanie nie :)Cytat:
Wyluzuj -> Dla osób, które nie wierzą, że może być coś lepszego niż ACR. Nie chciałem Cię obrazić, bo pewnie tak to odebrałeś!Cytat:
Jeśli wszystko w tej galerii sobie obejrzałeś - rozwinąłeś ALL ? - i nie widzisz różnicy, to trzymaj się ACR.Cytat:
Bardzo ważne są podpisy obrazków, gdzie masz wyjaśnione co z czym jest porównywane.
co faktycznie oznacza zakładka "fokus" w capture one pro 3.7?
bawie się tym programem ale z ch....rę nie wiem dlaczego ten prostakąt pojawia się w takim a nie innym miejscu?
Kliknij gdzieś na dużym zdjęciu to zmieni Ci się powiększany fragment w panelu po prawej stronie.Cytat:
Zamieszczone przez heniek
Nie w tym rzecz...dałem na all i jakoś nie znalazłem fotki z porównaniem c1 i ACR.Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
a powiedzcie mi ludzie, skąd mogę pociągnąć CaptureOne (C1) ?
wklepałem w wyszukiwarkę i nie ma nic.. (?)