Jatin niestety ale do 5D nie podepniesz 17-55 on ma EF-S - nada się tylko do cropa.
Więc albo to szkło i inna puszka (np 7D lub 50D), albo jeżeli 5D to inne szkło.
Wersja do druku
Jatin niestety ale do 5D nie podepniesz 17-55 on ma EF-S - nada się tylko do cropa.
Więc albo to szkło i inna puszka (np 7D lub 50D), albo jeżeli 5D to inne szkło.
uprzedzając pytanie jakie:
http://www.google.pl/search?num=100&...age&tbs=&tbo=1
Ja w studio do 5D najczęściej używam 24-105 , światło wystarcza a ogniskowa w sam raz.
gwozdzt dziękuje serdecznie za radę ale...
W żadnym wypadku nie mam zamiaru zmieniać Nikona na Canona, tylko dokupić Canona
Tomeksad2 5D rozpatruję w duecie z L-ką 24-70.
Tak więc Panowie ostatecznie stanęło na 50D+17-55 lub 5D+24-70 i do tego za jakiś czas (wiadomo kasa) 85 lub 135
Który zestaw waszym zdaniem lepiej się sprawdzi? matryca, szumy, obrazek, AF w studiu to raczej kwestia drugorzędna. Jak już pisałem 50D trochę pstrykałem i obrazek jest genialny a jak to się ma do 5D ?
Bierz 5D bo kropa masz już załatwionego nikonem który był królem tej klasy i nadal jest wypasioną puszką, 50D nic ci tu nie da w sensie rozwoju tak na to popatrz a FF już tak już inne spojrzenie na kadr inna plastyka...były wątki na forum 50D vs 5D i piędziesiątka poległa...mnie się podoba w niej live view bo dużo makro strzelam ale gdybym miał do studia i ludzi puchę wybierać to tylko 5D.
Pozdr.
Coraz bardziej skłaniam się w kierunku 5D i mam jeszcze jedno pytanie, jest tu może ktoś z Warszawy lub Łodzi kto chciał by się spotkać i zademonstrować aparat w akcji ponieważ testy i sample w necie to nie to samo a nie mam gdzie oprócz sklepu (gdzie strasznie marudzą) po testować tej puszki. Skłaniał bym się raczej przy jedynce ze względów finansowych. Jakoś 21 Mpix chyba mi nie potrzeba do studia tylko te procesory Digic II i IV
czy to aż taka duża różnica w obrazku?