W aparatach jest gwint 1/4" ze skokiem 20/cal. Czasami w statywach bywa gwint 3/8" ze skokiem 16/cal. Oznacza się to jako "1/4-20" and "3/8-16". Istotne jest, żeby to był gwint Whitworth'a czyli z kątem 55 stopni
Wersja do druku
W aparatach jest gwint 1/4" ze skokiem 20/cal. Czasami w statywach bywa gwint 3/8" ze skokiem 16/cal. Oznacza się to jako "1/4-20" and "3/8-16". Istotne jest, żeby to był gwint Whitworth'a czyli z kątem 55 stopni
zwiedziłem pół miastka i nikt nie ma z dane 1/4 cala czy 3/8 cala nie wystarczają - bo pytałem, a nie wiem co jeszcze mam podać
potrzebuję 2 komplety
w tym sklepie jak podałeś to patrzę na 6 różnych nazw calowych i nie wiem które to.
Tak tak masz rację narzynkę
ja znów szukam kompletu do śruby i do dziury ;)
narzynka plus gwintownik najlepiej maszynowy
dokładnie, a ludziki jak w hurtowniach szukałem to tylko numery potrzebują - tylko nie wiem skąd je wziąć
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
takie same oznaczenia są dla gwintownika i narzynki?
Narzynka http://www.awar.pl/index.php/pMenuId...1051848/pCmd/1
A tu komplet : http://www.marek-sklep.com.pl/Gwinto..._39el-239.html
Linka do gwintownika nie moge znaleźć, ale oznaczenia są te same.
Według mnie te:
Narzynka 1/4" Whitwortha
Komplet gwintowników ręcznych 1/4"
Maszynowych calowych nie mają jak widzę. Dlaczego chcesz maszynowy? Masz w co go włożyć?
Skok 3/4 cala to w bączkach (takich zabawkach) był...
wowow! dzięki za odpowiedzi.
Juz wam powiem o co chodzi, mam w domu steadycam od kamery niepotrzebnego, ostatnio kupiłem 5d mkII i chciałbym sprawdzić jak to razem działa, bo na kamerze się nie sprawdzało (za ciężka kamera i szybko się huśtał) ale z aparatem powinno być miodnie..
wygląda to tak, brakuje szybkozłączki, jest to pod standardową manfrotto od kamery, ale gwin wkręcany tutaj jest taki sam, jak do aparatu
chyba, że ktoś kojarzy taką szybkozłączkę, którą wkręcił bym do aparatu i wkręcał też tutaj?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ps. jestem z krakowa, jeżeli ktoś kojarzy u nas sklep, gdzie kupię taką śrubę, aby miała min. 1cm długości - proszę o info
szybkozłączka pewnie zamocowana na stałe do kamery
szukałbym standardowej płytki do kamer zamiast kombinować ze śrubami
jeżeli nie możecie tego sami załatwić to gwintowniki i zrobiony ten pręt można kupić w firmie której kiedyś pracowałem, wszystko wyślą pocztą/kurierem www.mojsprzet.pl najlepiej gadać z Panem Adamem można też powiedzieć że jest się od Filipa Lercel