-
Ring jest na 12 żaróweczek, więc te o temperaturze 5600K odpadają z wiadomych względów. Mam tak na szybko 12 sztuk lustrzanych 100W, chyba trochę za mocne są. Co do żółtego filtra - ma to sens przy korzystaniu z softboksa? Materiał nie wybieli tego żółtego światła?
-
Hmmm w sumie to przecież jak nałożysz na lampe żolty filtr to całe światło będzie żółte a nie białe nie?? no chyba że źle myśle:P sprobować możesz:]
-
te nakładki na lampy to bym sobie darował ;) chyba że do makro bo wtedy ma to sens w portrecie tak czy siak ringa w oku widać nie będzie bo pojawi się jako mały punkt jak z wbudowanej lampy. Jeżeli chcecie pokaże wam typowego Ringflasha wraz z dodatkami takimi jak octa i beautydish z plastrem miodu.
-
fotoellite ale tu chodzi o RING LIGHTA a nie FLASHA:> flash ma być światłem wypełniającym:>
-
hmmm światło z ring flasha/lighta z założenia jest płaskie więc co tam ma być wypełniane ? chodzi o kontry czy doświetlenie tła ? bo chyba nie do końca rozumiem o co kaman ;)
-
kontra zapewne;]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sorry zły link mi się wkleił;/
pewnie chodzi o takie coś ewentualnie pochodne ustawienia tego....
-
W sumie bardziej o coś takiego chodzi. Jedna Speedlite na pewno będzie w softboksie, drugi niestety chyba goła.
-
no to sprobować możesz z tym filtrem na obie lampy. i wtedy wyczujesz czy działa to czy ee:)
-
KuzynPit, to twój ringlight użyty do zrobienia zdjęcia? Mam problem z wymyśleniem mocowania na statywy w swoim, może byś coś poradził?
-
to jest zdjęcie Łukasza Piecha.
ale ja w sumie polecam taki wieszak na kółkach :
http://www.allegro.pl/item1091488540...lkach_h01.html
do tego jakiś żyłki albo sznurki czy tam łancuszek:]
ja ogólnie mam na sznurkach powieszony na podobnym wieszaku:]
wiem ze w ikei są takie wieszaki ale chyba 80-100zł kosztują:P
mój wyglada tak: