Olej to i nie zaprzątaj sobie głowy literkami , cegiełkami , bateryjkami.
Szkoda abyś wpadł depresje i kompleksy , tak naprawdę to temat rzeka.
Z ręki to sobie można robić testy ;)
Wersja do druku
Olej to i nie zaprzątaj sobie głowy literkami , cegiełkami , bateryjkami.
Szkoda abyś wpadł depresje i kompleksy , tak naprawdę to temat rzeka.
Z ręki to sobie można robić testy ;)
zrób test na dalszych odległościach raczej nie robi sie z takiego bliska zobacz jakie są efekty i jak bedziesz zadowolony to bierz.
f=2.8
http://zapodaj.net/1abfb675d010.jpg.html
uważacie, że jest lepiej? Nie przejmować się tym bf i kupować? Szkło chciałbym od pełnej dziury używać, bo to na ślub ma być...
Moje zdanie - po co brać ten obiektyw z BF? Kup przetestowany który będzie trafiał. W końcu kupujesz światło 1,8 aby z niego też można było korzystać.
Przetestuj go na spokojnie, jeżeli potwierdzi się BF to szukaj takiego co zagra z puchą.
jest spoko
dzięki za radę, tak też chyba uczynię.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
uważasz, że jest okej? Mam jeszcze fotke na f1.8, oto ona, uważacie że jest spoko?
http://zapodaj.net/7071d3a39e72.jpg.html
W/g mnie jest ok. Ale jak masz czas i ochotę, to zawsze możesz poszukać lepszego.
A ja byłbym bardzo ostrożny w wydawaniu opinii na podstawie takiej fotki, bo to żaden test.
idąc do sklepu wdrukować sobie kawałek kartki z kratką, najlepiej A4.. oznaczyć punkt "0" odniesienia, kadrować pod kątem ok. 45* do kartki, przy stałce z moich doświadczeń - najlepiej z kilku "odległości", np. minimalna odległość ostrzenia i np. kilka trochę dalej.. spisać SN z obiektywu.. wrócić do domu, albo zgrać foty na lapka.. nawet RAW to tylko kilka minut.. zobaczyć w 100 i 200% crop.. wyniki "uśrednić"... podjąć decyzję.. kupić szkło.. focić i się nie przejmować pierdołami :)
.
.
kartka może mieć np kratkę z komórkami 1x1cm na całej płaszczyźnie
.
.
oczywiście dla kilku Av i możesz też spróbwać z błyskiem lub bez
.