zastanawia mnie czym moze sie roznic bateria od baterii ? budowa dosyc prosta.. malo kumam rozmowy o wyzszosci firmy X nad Y
Wersja do druku
zastanawia mnie czym moze sie roznic bateria od baterii ? budowa dosyc prosta.. malo kumam rozmowy o wyzszosci firmy X nad Y
ja posiadam 3 komplety aku do swojej 580EX i sa to dwa komplety GP 2300 i jeden komplet (niestety tylko jeden) akumulatorow SANYO 2500 model HR-3U i po dosc dlugich bojach nawet w wyzszyh temeraturach moge smialo stwierdzic ze produkt SANYO bije na leb i szyje akumulatorki GP, trzymaja znacznie dluzej mimo ze cyferki na aku tego znacznie dluzszego czasu ekspolatacji nie uzasadniaja tak bardzo jak ma to miejsce w rzeczywistosci no i sama lampa na nich pracuje rownomierniej.
W chwili obecnej oczekuje na druga lampe EX tym razem 430 i posiadajac balast doswiadczen zdecyduje sie na zakup akumulatorow sanyo serii ENELOOP. sLyszalem o nich wiele dobrego i jestem w stanie w to bez bolu uwierzyc tym bardsiej ze te akumulatory maja nowoczenisjsza technologie wytrzarzania od tych SANYO 2500 HR-3U (technologia sie nazywa "Superlattice Alloy")
P.S.
tu troszke o tej technologii o co w niej chodzi
http://www.eneloop.info/technologie_pl.html
tu tez sie troche ktos natrudzil
dosc obszerny art jest majowym chip foto-video digital (jak sie dowiedzialem przestal juz istniec)
niestety wsrod testowanych modeli nie znalaly sie modele Recyko i eneloop, jest natomiast o nich wzmianka w tekscie, w tekscie wzmianka jest tez o akumulatorach marki "hahnel synergy" jako wykonanyh w tej samej technologii co recyko i sanyo ale nie slyszlaem o nich tak pozatym zbyt wiele, zeby nie powiedziec ze nie slyszalem o nich nic.
Ja w sprawie SANYO mam średnie odczucia, ani jeden z trzech kompletów nie przetrzymał roku :(
Za to ENERGIZER'a mam 2 komplety od dawna i są rewelacyjne
Używam ich z 580ex
Od dawna używam ładowarki MW 8168 GS która również szczerze polecam
U mnie w firmie Energizery są jedynymi używanymi, wszędzie są ich setki. Za zakup i używanie innych wylatuje się na zieloną trawkę. :rolleyes:
To jest tzw. Energizer rules.
P.S. I nie pytajcie dlaczego.:mrgreen:
Ja uzywam Forever 2400 i 2500, mam tez Batimex 2100.
Forevery mam juz 3 lata i chyba delikatnie widze ich zuzycie, ale ciezko mi okreslic o ile mniej zrobie na nich zdjec w stosunku do Batimexow.
Generalnie jesli cos dziala poprawnie to nie uwazam aby placic wiecej za akku. I tak wszystkie sa produkowane w tej samej fabryce w Chinach.
Ze swojej strony moge polecic GP oraz Sanyo. Oba komplety sprawdzone i oba dzialaja bez arzutu. GP sa juz ze mna ponad 2 lata...
Jeżeli mogę coś dorzucić to energizer 2500, nie pamiętam kiedy ostatnio ładowałem
ja mam albinar i teraz planuje kupic dodatkowe 4 akumulatory GP 2700 lub 2500
czy ta ładowarka od albinarów bedzie dobra?
mam takie albinary: http://allegro.pl/item231468976_lado...mah_sklep.html
To ja proponuje ładowarke BC-700... Fakt że kosztuje ok. 90zł ale ogólnie polecana na forum i bardzo dobra jakościowo...
energizer 2650 mam
polecam goraco