Podczas importu, masz pozycję "Copy to". Tam wybierasz folder do którego mają być skopiowane zdjęcia podczas importu.
Wersja do druku
Podczas importu, masz pozycję "Copy to". Tam wybierasz folder do którego mają być skopiowane zdjęcia podczas importu.
Ok, wielkie dzięki :D
Kolejne pytanko :D
Co zrobić aby jak wyłączy mi się LR powróciły mi "przyciski" maski pozwalające edytować maskę ? W moim przypadku to działa tyle że losowo. Na około 5 włączeń wskakuje mi ??opcja?? która pokazuje te "przyciski". Bardzo proszę o pomoc.
Przy imporcie plików z aparatu LR pyta się jak nazywać katalogi. Można gdzieś edytować format nadawania tych nazw? Ponieważ chciałbym aby format wygladał tak: RRRR_MM_DD a LR proponuje tylko w formacie RRRR-MM-DD
Na jakiej zasadzie w nowym LR będzie można "prostować piony", czyli robić coś na miarę TS-E? Czytałem, że to będzie, wiecie może jak to będzie realizowane? Coś równie luźnego jak obecnie w PS, czy może jakieś ograniczenia?
Gdzie fizycznie na dysku przechowywane są "camera profile", prócz adobe standard, camera standard itd.... mam jeszcze raz to samo w wersji beta1 ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Okej mam dla potomnych w XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
Witam
Mam w LR 2 mały problem. Otóż, mam w bibliotece foldery z datą ( 2008,2009 itd. ) i mam folder "zdjęcia" gdzie są pozostałe zdjęcia których nie ma w folderach z datami. Co zrobić aby ten caaaały folder "zdjęcia" dodać do folderów z datami, jednocześnie, aby "utrzymać" te daty, czyli nie przenieść wszystkich zdjęć do np.2010 tylko w datach jakich zdjęcia zostały dodane, bo wiem że istnieje opcja "łapania i przenoszenia", ale właśnie boję się w/w problemu.
Jeśli mało jasno to spróbuję wymyślić lepsze wytłumaczenie.
Z góry dzięki.
W Moje dokumenty tworzy folder np: 2010/data. Tak przeważnie jest domyślnie, chyba że to zmieniłeś. Aby zobaczyć gdzie są zdjęcia kliknij prawym w zdjęcie i wybierz z menu - Show in Explorer. Otworzy wtedy folder ze zdjęciami.