Uważam, że fotki są niezłe. Ja w każdym razie zdecydowałem się na ten sprzęt, który wkrótce do mnie ma dojść...
pozdro
Wersja do druku
Uważam, że fotki są niezłe. Ja w każdym razie zdecydowałem się na ten sprzęt, który wkrótce do mnie ma dojść...
pozdro
FotoKurier , Fotografia cyfrowa , DigiFoto itd... przecież we wszystki gazetach o nim piszą.. :?
Empik to bardzo przydatna rzecz jeśli chodzi o prasówkę :D
I co z tego, że piszą.
Ja tam zawsze wole zobaczyc zdjęcie przy konkretnych parametrach naświetlania.
Ja też tak wole, ale np na www.pbase.com oglądałem i do niczego mnie to nie doprowadziło. Wiekszośc fotek robionych tą Sigma to masakra nadająca sie do albumu rodzinnego, dlatego też pobiegałem po różnych zachodnich forach ze zdjęciami i wyszukiwałem foty robione za pomoca tej Sigmy. Dopiero wtedy miałem jakąś skale porównawczą. Mimo wszystko i tak kupowałem ttroche w ciemno...
I jeszcze jedno...
Mam nowy numer specjalny "foto" - obiektywy autofokus.
ta Sigma dostała Ocenę 87 / 100%
na photodo.com dostała 3.9 / 5 pkt
Zeby sie naprawde przekonac i porownac jak dobrze dany obiektyw robi fotki to zamieszcza sie fotki testowe w oryginalnym rozmiarze... a najchetniej RAW by miec pewnosc ze nie ingerowane w PS :twisted: .Cytat:
Zamieszczone przez xxl
Penie że tak, ale ja wole obejrzeć obrobione a dobre niż bez obróbki a shit...
najwiecej fot testowych jest na forum canona na dpreview.com - chyba polecal bym tam zajzec.. a nie opierac sie na tym co pisza w naszej prasie...
PS. vitez.. przyznaj sie.. masz juz slowo RAW gdzies wytatuwane? litosci.. naduzywasz tego "formatu"..
Nie naduzywam a uzywam, korzystajac z wszelkich jego zalet i te zalety polecajac innym. Wad nie ma, moze poza czasochlonnoscia obrobki.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
No i niektorzy "profi" za jego wade uwazaja ze "dobrze nastawisz aparat to w JPG mozna spokojnie robic, ci co nie umieja robic zdjec uzywaja RAW by naprawiac swoje bledy" ... ale to juz jest wada toku myslenia a nie samego formatu.
Inaczej mowiac: odczep sie, rob swoje w JPG, ja robie swoje w RAW i nie powinno ci to az tak przeszkadzac - miej inne powody do zmartwienia.