-
Jezeli po wylacznieniu nadajnika (wyjeciu bateri) odbiornik nie wyzwala ci lampy, to logicznie myslac winny jest nadajnik, a nie odbiornik prawda?
Sprawdz czy nie zwarl ci sie przycisk od testu na nadajniku, ewentualnie nie zwarles czyms pinow na stopce _NADAJNIKA_
Jesli chodzi o chinska alternatywe dla pt-04, to sprawdz sobie Yongnuo RF602.
Kosztuje odrobine wiecej niz PT, dzialaja na 2.4Ghz, maja 100m zasiegu i dzialaja bez zadnego problemu. A w dodatku sa lepiej wykonane.
-
Yongnuo RF602 dostalem tydzien temu. Jakosc wykonania i funkcjonalnosc jest swietna jak za ta cene (38$ z wysylka). Polecam... naprawde warto
-
Sorry kłania sie czyrtanie ze zrozumieniem. Z nadajnika nie wyciagałem baterii. Ale zostawiłem go w samochodzie jakieś 80m od odbiornika więc raczej nie miał wpływu na wyzwalanie. a gdzie takie yongnuo za 38$ mozna nabyć ?
-
-
-
Na allegro kosztuje tyle samo z jednym odbiornikiem co na ebayu z dwoma
-
Miałem to samo wymień baterie ;)
Wymieniłem działał dalej a potem coś się skopciło i na gwarancji dostałem nowy ;)
-
Mam chińczyki(phottixy)-po tuningu co prawda... i rzadko mi się zdarza żeby lampa błyskała, jednak czasami sama odpali... zauważyłem w moim przypadku, że czasami idzie to przez routera... który mam niedaleko :)
ale w plenerze jest jak najbardziej ok :)
Więc stawiałbym na pewno na jakieś "lewe fale"
-
Wielkie dzieki bede kombinował. Ale przez was teraz coraz bardzej sklaniam sie do zakupu tego yongnuo bo nie znalazłem ani jednej negatywnej opini same zachwyty :I
-
ja mam YonGnuo i gneralnie nie ma porównania z tymi PT-04 - inna częstotliwość, lepszy zasięg i wygonanie.
Ściągałem z e-bay'a jest dużo taniej niż u nas - i nie miałem żadnych problemów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a no i powiedz czy wymiana baterii pomogła.