Odp: 40d i sandisk IV 16gb - Odzyskiwanie danych z kart pamięci
Jeśli to nie problem to odświeże temat,
5d mark II, sandisk sd 32 giga (jeśli to ma jakieś znaczenie), czy ktoś z was spotkał sie już może z odzyskiwaniem nadpisanych plików ? Nie rozumiem dlaczego program wyświetla mi komunikat o nadpisaniu zdjęcia przez zdjęcie zrobione na tej samej imprezie, gdzie jestem niemal że pewien iż skasowania mogłem dokonać dopiero w domu (po imprezie)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Czapa
program wyświetla mi komunikat o nadpisaniu zdjęcia przez zdjęcie zrobione na tej samej imprezie
Opisz dokładniej swój przypadek - co chciałeś odzyskać, w jakiej sytuacji straciłeś dane, w jaki sposób program cię o tym nadpisaniu informuje itp.
No właśnie nie do końca swoją sytuacje rozumiem, jeżeli dokonałem usunięcia zdjęcia w domu po sfotografowaniu całej imprezy, po czym nie wykonałem żadnego zdjęcia to jak to miejsce mogło sie nadpisać. O tym, że jest nadpisany plik informuje mnie program właśnie w ten sposób "Plik został nadpisany" więc po odzyskaniu zdjęcie jest czarne a lightroom go nawet nie odtwarza, mimo że rozszerzenie cr2 i waga sie zgadza
Czytnik kart i R-Studio dużo funkcjonalności. może odzyskać z danego dnia, miesiąca, poprawnie odnajduje rawy.
Testowałem kilka flagowych programów do odzyskiwania danych R-Studio nr.1 jak dla mnie.
Przy okazji wątku, kiedyś brakło miejsca na moim sandisk, wszedłem do MM i kupiłem Samsung 16gb 16GB SDHC Plus Class 10 Memory Card | SDHC Plus - SAMSUNG UK - OVERVIEW
błąd, wyrzuciłem rachunek co za tym idzie możliwość reklamacji używana miesiąc padła, nic jej nie jest wstanie przeczytać. Mieliście podobne przypadki?
Cytat:
Zamieszczone przez
Czapa
No właśnie nie do końca swoją sytuacje rozumiem, jeżeli dokonałem usunięcia zdjęcia w domu po sfotografowaniu całej imprezy, po czym nie wykonałem żadnego zdjęcia to jak to miejsce mogło sie nadpisać. O tym, że jest nadpisany plik informuje mnie program właśnie w ten sposób "Plik został nadpisany" więc po odzyskaniu zdjęcie jest czarne a lightroom go nawet nie odtwarza, mimo że rozszerzenie cr2 i waga sie zgadza
Jeśli włożyłeś do czytnika i przeglądałeś zdjęcia w komputerze zanim zacząłeś odzyskiwanie to system komputera mógł zapisać ukryty systemowy plik z miniaturkami właśnie w tym miejscu.
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
Jeśli włożyłeś do czytnika i przeglądałeś zdjęcia w komputerze zanim zacząłeś odzyskiwanie to system komputera mógł zapisać ukryty systemowy plik z miniaturkami właśnie w tym miejscu.
Do tego im większy plik tym trudniej go odzyskać, bo większe szanse, że któryś z sektorów został nadpisany. A wystarczy nadpisać jeden i w większości przypadków pozamiatane.