a ja dodam tyle:
www.google.de i wpisz: "preisvergleich" ... jako rezultat otrzymasz wszystkie wyszukiwarki niskich cen itp.
Wersja do druku
a ja dodam tyle:
www.google.de i wpisz: "preisvergleich" ... jako rezultat otrzymasz wszystkie wyszukiwarki niskich cen itp.
Juz to zrobilem dawno. Tylko ze te wszystkie suchmasziny i prajsferglajchy nie chca mi posortowac po miejscowosciach... a naczytawszy sie o tych wszystkich krzywych display'ach itd itp chcialbym ogladnac aparat przed wydaniem takiej kasy (nie jest to mało...). Wiem ze mozna oddac sprzet do 14 dni, ale zawsze to jakis problem. No nic, pogoogluje jeszcze troszke, choc te tradycyjne sklepy maja towar drozszy przecietnie o 150-200 EUR.
dzieki i pozdro
Wiekszosc z tych tanich sklepow jest TYLKO internetowa i czasami nawet nie instnieje mozliwosc aby sprzet odebrac osobiscie.Cytat:
Zamieszczone przez bartolomic
Mozliwosc odeslania do 14 dni (niemcy) jest zawsze ... ale ponosisz 2*koszt wysylki.
Ja tam kupilem kilka razy z takiego sklepu lacznie z 350-ka ale nigdy obiektyw ...
Tylko przy zakupach do 40 euro. Powyzej tej sumy koszty przesylki ustawowo ponosi sprzedawca.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
Oczywiscie sa nierzetelne sklepy, ktore usiluja sie od tego migac...
Ja odsylalem juz dwa razy do www.mediaonline.de i nie bylo problemu.
Wcale nie! Nie ma zadnej ustawy narzucajacej kto ponosi koszty przesylki.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Zawsze jest taka zakladka/link versand i tam sa ceny wysylek.
Niw wprowadzaj ludzi w blad!
MediaMarkt online (twoj link) tez tak ma:
np. Kodak za 179 EUR
http://www.mediaonline.de/shop/produ..._5000_-3_60987
ponizej masz jak byk
inkl. gesetzl. MwSt. + 9,90 € Versand
co oznacza, ze cena zawiera podatek VAT i nalezy doliczyc 9,90 jako koszt wysylki
Das seit dem 1.7.2000 gültige Fernabsatzgesetz dient dem Verbraucherschutz beim Einkauf per Katalog, Telefon oder Internet. Danach kann der Käufer im Internet gekaufte Waren ohne Angabe von Gründen innerhalb von 14 Tagen nach Erhalt auf Kosten des jeweiligen Händlers zurücksenden. Hat der Anbieter nicht auf das Widerrufsrecht hingewiesen (meist in den AGB`s), kann der Käufer die Ware noch 4 Monate nach Erhalt zurücksenden. [§3 Abs. 1] Lediglich bei einem Warenwert unter EUR 40,- (DM 78,23) trägt der Käufer die Rücksendungskosten.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
OK jest 1:1.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Koszty wysylki ponosi kupujacy 1 raz, przy zakupie powyzej 40 EUR.
Jak jest zwrot to, jesli jest tak jak napisales, a czego nie wiedzalem, sprzedajacy.
Kurcze jeszcze nic nie odsylalem ;)
P.S. skad masz te wiadomosci ???
http://www.planethelp.de/helpinfo/faq.aspCytat:
Zamieszczone przez AGO
Te info to z Verbraucherzentrale.
Natomiast wiecej i przystepniej jest tutaj napisane: http://www.stiftung-warentest.de/onl...1/1230814.html
Stoi tam miedzy innymi napisane (a propos tego, ze kazdy ma zakladke AGB):
"
Jeder Onlineshop muss über das Rückgaberecht informieren. So steht es im Gesetz."
Dwa razy juz odsylalem i dostalem z powrotem takze koszty pierwszej przesylki do mnie.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
dzieki za to info ... warto wiedziecCytat:
Zamieszczone przez pn_