raczej taki pilot na podczerwień działa z przodu jak wycelujesz w odbiornik w body, kup wężyk spustowy i po problemie działać będzie z każdej strony
Wersja do druku
raczej taki pilot na podczerwień działa z przodu jak wycelujesz w odbiornik w body, kup wężyk spustowy i po problemie działać będzie z każdej strony
Używam RC-6 z 5D3.
Rzeczywiście trzeba wystawić rękę trochę przed korpus, ale to żaden kłopot.
Zalety :
- stawiając body na statyw wkładam pilota na szyję (na 'sznurku" oczywiście), zawsze gotowy
- nie muszę nic otwierać w body
- mogę ponadto robić zdjęcia grupie/sobie zdalnie
Jeśli kupować na wężyku to tylko TC-80N3 który daje możliwości rozbudowanego seryjnego robienia zdjęć
jp
Jeszcze 2 s opóźnienie ma taką zalętę, że jak robisz zdjecie sobie, to nie musisz jakoś szczególnie ukrywać pilota w ręce, bo pstrykasz i chowasz, a nie pstrykasz i masz fotę jak pstrykasz ;)
Miałęm swego czasu jakiś zamiennik z 12 zł, ale szybko wymieniłem na Canona ;)
To już wszystko wiem. Dzięki Panowie!!
Ja jesli juz naprawde potrzebuje pilota a nie wezyka, wyzwalam przez rf-603 ktore (wyzwalacz) tak czy siak warto miec, a jedna rzecz donoszenia/pilnowania/przekladania z miejsca na miejsce mniej ;)
podlacze sie do tematu. Szukam pilota do canona 6d do fotografowania w nocy, rowniez astrifotografia. Najchetniej zestaw pilot I odbiornik do 250pln - co sadzicie o czyms takim: pilot Aputure Pro Coworker II 1C