No własnie do 1000 zł.
Myslałam o 430 EX lub 580 EX, ale ceny mnie przerażają ;/
Wersja do druku
No własnie do 1000 zł.
Myslałam o 430 EX lub 580 EX, ale ceny mnie przerażają ;/
mam 430 ex (pierwsza wersje) i jest w zupelnosci wystarczajaca. inna sprawa, ze zasadniczo wole fotografowac w swietle zastanym, ale wlasnie "od przypadku do przypadku" to ta lampka robi swoja robote.
Ja również nie lubie uzywac lampy. Wole delikatny szum w ciemnych pomieszczeniach. Zajmuje sie fotografią ślubną i sala na której mam niedługo slub jest najciemniejszą z jaką sie do tej pory spotkałam ;), a ISO 3200 już mnie nie satysfakcjonuje...
Myślisz, że 420 ex tez spełni swoją role?
A może zastanów się nad używaną? Czasem można dostać 580 EX II w całkiem dobrym stanie za 1000-1100zł.
Dziekuje za odpowiedzi i rady. Kupiłam 430 ex II, zdała egzamin na ślubie. Mysle, że cena jest proporcjonalna do jakości.
Pzdr :)
a czy jeśli posiadam nissima pod canona to będzie współpracować? model lampy chyba 662i
Od pewnego czasu uzywan do 5DII lampy systemowej 430EX II i rezultaty sa zadawalające. Cena równiez przystępna :)
Oczywiscie nie musi byc Canon, ale czy warto, to musisz sobie sam odpowiedzieć :)
ja tez uzywam 430 II i daje rade, ale nie ukrywam ze docelowo chce dokupic 580 wtedy ta bedzie doswietlala tlo :)
co do innych producentow to wczoraj bylem na rozdaniu dyplomow i jakies koles chyba z uczelni mial canona i jakas nie firmowa lampa, chodzil ustawial, i caly czas cos mu nie wychodzilo, impreza sie zaczyna a on sciagnal te lampe i robil wszystko wbudowana :)
mysle ze czasami warto wiecej doplacic to firmowej i miec swiety spokoj :d