polecam 'fahrenheit 9/11' jako jeden z dowodow na to, jaki skur.. jest przyjaciel naszego narodu george i spolka ;)
Wersja do druku
polecam 'fahrenheit 9/11' jako jeden z dowodow na to, jaki skur.. jest przyjaciel naszego narodu george i spolka ;)
Ten film to akurat jest równie warygodnym 'dowodem' co plotki z magla :-PCytat:
Zamieszczone przez nastier
wcale nie twierdze,ze jest to jakis dowod. to sugestia, poszlaka, osobiste stanowisko autora poparte jego obserwacjami. dziwia tylko liczne zbiegi okolicznosci,a jak wiadomo w polityce nie ma przypadkow.Cytat:
Zamieszczone przez GoTo
osobiscie uwazam, ze taki czlowiek jak bush jest w stanie wybrac MILIARD dolarow, w zamian za 'poswiecenie' zycia kilku tysiecy ludzi. szuja i menda.
Cytat:
No to zdecyduj się ;) Ja odniosłem się właśnie do słowa dowód w powiązaniu z tym filmem i do niczego innego.Cytat:
Rozumiem że jesteś też przekonany, iż tacy ludzie jak Putin, Clinton, Shroeder czy Chirac postąpili by dokładnie odwrotnie?Cytat:
To gratuluję. I dla mnie EOT bo za bardzo OT.
Uważasz, że powinien wybrać stratę miliarda niż uratować życię żołnierzy-ochotników? Idąc tym tokiem rozumowania, to powinien zakazać korzystania z samochodów, pociągów, samolotów, itd. bo każdy środek transportu powoduje śmierć kilku tysięcy ludzi...Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez GoTo
nigdzie nie powiedzialem, ze inni przydowcy swiata postapili by odwrotnie czy jakkolwiek inaczej.
odnosimy sie do konkretnego przypadku.
stoi za tym zbyt wiele nieujawnionych faktow,zeby jednoznacznie stwierdzic jak bylo naprawde.
dla mnie oba te filmy sa dowodem na to,ze nie wszystko jest takie,jak zostalo przedstawione. niezbyt precyzyjnie wyrazilem sie wczesniej.
mylisz pojecia chyba. czym innym jest wypadek samochody, czym innym zabicie ludzi w zamachu terrorystycznym.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
a stwierdzenie,ze sa to zolnierze-ochotnicy jest smieszne. na wojnie, jaka sie obecnie toczy na naszych oczach( bo inaczej tego, co dzieje sie w iraku nazwac nie mozna) nie ma ochotnikow. wojsko to rozkazy,ktore trzeba wykonac,inaczej zolnierza czeka sad wojenny.ochotnicy byli na samym poczatku wojny, gdy nikt nie zdawal sobie sprawy z ogromu tego, co dzieje sie dzis.
Zamach terrorystyczny to rzeczywiscie co innego, ale mialem na mysli wojne.Cytat:
Wojna jak wojna. Poprzednie były dużo gorsze...Cytat:
a stwierdzenie,ze sa to zolnierze-ochotnicy jest smieszne. na wojnie, jaka sie obecnie toczy na naszych oczach( bo inaczej tego, co dzieje sie w iraku nazwac nie mozna) nie ma ochotnikow. wojsko to rozkazy,ktore trzeba wykonac,inaczej zolnierza czeka sad wojenny.ochotnicy byli na samym poczatku wojny, gdy nikt nie zdawal sobie sprawy z ogromu tego, co dzieje sie dzis.
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
nie twierdze, ze nie. zgadzam sie.
jednak i ta moze doprowadzic do podobnych skutkow i to jest co najmniej niepokojace...
To o co Ci chodzilo z tym nie zdawaniem sobie sprawy?Cytat: