ja myślę że canon specjalnie nie daje dużych wizjerów w xxd czy xxxd. (technicznie jest to możliwe).
sprzedaż FF troszkę by wtedy spadła.
na szczęście jest tenpa.
:-)
w tenpie guma jest miękka i nawet przyjemnie przykłada się oko.
Wersja do druku
ja myślę że canon specjalnie nie daje dużych wizjerów w xxd czy xxxd. (technicznie jest to możliwe).
sprzedaż FF troszkę by wtedy spadła.
na szczęście jest tenpa.
:-)
w tenpie guma jest miękka i nawet przyjemnie przykłada się oko.
Wg producenta powinny nie przeszkadzać osobom z wadami wzroku:
zdRAWkiCytat:
TENPA magnifying eyepieces (of fixed focus) are suitable for photographers with farsightedness within 200 degree, nearsightedness within 300 degree or astigmatism within 150 degree to find views without wearing glasses. The broad vision has made it possible to put off glasses but still see clearly with each eye.
właśnie zamówiłem u kolegi ktosiu wersje 1.36
Zamierzam używać go z 1ds mk II także FF ;)
Podzielę się spostrzeżeniami po otrzymaniu przesyłki
pozdrawiam
Canon ma słabe wizjery? Ostatnio porównywałem 40D i Nikona D300 i jak dla mnie Nikon to dopiero porażka, aczkolwiek Sony jest klasą samą dla siebie, normalnie światełko w tunelu, więc bez przesady. Jak mówicie są więksi ale bez przesady nie jest źle.
5D ma jak dla mnie duży wizjer, jak dla mnie za duży, czułem się jak w kinie w pierwszym rzędzie.
co do Nikona D300, tak był włączony, zresztą co ma bateria do wielkości oglądanego obrazu w wizjerze? Nie chodzi mi o to że był ciemny bo nie był tylko że był mały. Jak ze te pieniądze dużo za mały.
@MMM mówisz że teraz CI mało... hm... no to chyba ja też zaryzykuje i kupie sobie coś takiego do mojego 40D, aczkolwiek chyba za wiele w manualnym ostrzeniu mi to nie pomorze. Jak ja tęsknie za klinem w moim zenicie ;-)