-
Panowie wielkie dzięki za rady. Podoba mi się Wasze podejście do tematu. Mam pytanie - czy to mają być lampy światła ciągłego, czy lepiej błyskowe – co Wy na to ?
Jeszcze w tamtym roku rozmawiałem ze znajomym a on upierał się nad oświetleniem ciągłym ponieważ łatwiej kontrolować rozkład cieni i świateł na płaszczyźnie drzwi.
Jak będę miał parę propozycji od Was to po niedzieli kupujemy oświetlenie i zacznę się bawić, może za jakiś czas coś ciekawego wyprodukuję. Pozdrawiam.
-
Czy znajomy wie, że w lampach studyjnych jest światło pilotujące? ;)
Błyskowe są mocniejsze, choć akurat drzwi raczej się nie będą ruszać.
-
Pomysł ze zmontowaniem małej ścianki do prezentacji drzwi jest bardzo dobry. Wydaje mi się, że produkty korzystniej wyglądają jak są prezentowane w docelowych miejscach. Można by się pokusić o zrobienie tego w stylu greenscreena, żeby w zależności od potrzeb można było w postprocessingu zmienić kolor ścianki.
Co do lamp, ja bym wybrał błyskowe. Tak jak kolega wyżej wspomniał, mają światło pilotujące, więc można spokojnie cienie itp kontrolować, a przy tym są uniwersalniejsze.
-
Witam
Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi. Jeśli chodzi o ściankę do prezentacji drzwi to mamy zrobioną. Natomiast moja bolączka jest właściwe oświetlenie. Jestem w takcie ustalania zestawu, mam nadzieję że taki zestaw sobie powinien poradzić:
- Softbox kolumnowy 100x220 cm x 2 szt.
- Lampa studyjna Quantuum R+600 x 4 szt.
Duże softboxy rozstawione szeroko, po dwie lampy na softbox - co Wy na to?
Pozdrawiam