No jak F4 nie da rady jak on ma iso 12800 w 500D :) :), a tak na serio stałki też można uwzględnić pod kalkulację.
Wersja do druku
No jak F4 nie da rady jak on ma iso 12800 w 500D :) :), a tak na serio stałki też można uwzględnić pod kalkulację.
Stałka? Jak nie 70-200 2.8 to do piłki tylko 300mm lub 400mm, ale to znacznie wykracza poza budżet.
Stałki to moze dobre na śluby, choc wątpliwe, natomiast do sportu jednak potrzebny jest zoom i to jasny. W tym budżecie jaki autor posiada to miesci sie tylko sigma 50-200/2.8 HSM F4 to jednak zbyt ciemne i nawet IS w L sie nie przyda, bo bedzie zbyt długi czas naswietlania
Myślałem nad Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM co myślicie o tym??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jeżeli chodzi o mecze to bywam czasem na Emirates Stadium i chciałbym porobić jakieś dobre fotki:-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czasem jest wieczorkiem meczyk przy sztucznym oświetleniu nie zawsze na słoneczku :-D wiec cos uniwersalnego jak juz wspomnialem dobry obiektyw z dobrym zoomem
Tak jak już wcześniej pisano, przy sztucznym oświetleniu na 4-5,6 nic nie zrobisz. Minimum 2,8. Może używany Canon 70-200/2.8 ?
edynie wyzsze ISO i w miare krotki czas aby zatrzymac ruch. Nie wiem jak jest w piłce kopanej ja w siatkowce na dość ciemnyych halach robie fotki przy ustawieniach ISO-1600 f/2.8-3.2 1/640 - 1/800 s w zależnosci od ilosci swiatla
A coś tańszego? Bo ten Canon 70-200/2.8 używany znalazłem za ok 3800 zł troszku dużo :-/