no wlasnie, ja 10d tez nie potrafie tego zrobic
kurde w nionei d70 sabine600 da sie wyzwalac za pomoca lampy wewnetrznej...
Wersja do druku
no wlasnie, ja 10d tez nie potrafie tego zrobic
kurde w nionei d70 sabine600 da sie wyzwalac za pomoca lampy wewnetrznej...
za skarby sie nie da...
Jakoś dziwnie gadacie... To Sigma dałaby się odpalac a 580ka nie??? Cos mi tu nie gra.
Wszystko gra ...Sigma posiada fotocele a Canon nie.Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Pytam bo jak był u mnie koleś z 580ką to robiliśmy próbę i na moim body była Sigma, jego 580 stała sobie z boku i system działał. Moja lampa wyzwalała 580kę.
Jeśli tak było, jak mówisz, to 580 musiałaby mieć fotocelę, bo Sigma nie ma wyzwalania radiowego z kolei.. :)Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Ja już zgłupiałem.
Nie... 580'tka nie ma fotoceli... System dzialal bo sigma podwedzila tez bezprzewodowy TTL od Canona, dzieki czemu wspolpracuje z nimi jako master albo slave.
Ja swoja wyzwalam tak:
Załącznik 455
W zestawie 580'tka, kostka hamy (Hama Dual Hot Shoe Adapter #HA6950, oczywiscie moze byc inna) oraz e-bay'owy zestaw do wyzwalania radiowego.
Załącznik 456
Co prawda tylko manual, ale swietna sprawa... Co do wyzwalacza... Nie wyrabia x-sync'a 1/250. Poza tym przy slabych bateriach "wypadaja" blyski (a raczej wpadaja czarne klatki). Jak narazie za krotko go mam zeby cos wiecej napisac... musze kupic nowe dobre baterie ;)
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zeby do kostki pod lampa podpiac przewod (co czasami stosuje) czy zwykla fotocele. Wszystko kwestia upodobania ;)
No i przeczytalem ten watek w domu a nie w pracy, siegnalem przed chwila po moje 20D i 580EX, tryb M, 1/125 f5.6 iso400 (jakby to mialo znaczenie), wlaczona lampa wbudowana. 580tka ustawiona czy to na Slave czy na OFF - nie odpala.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tak wiec dzi kombinuje cos.