jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..
Wersja do druku
jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..
ważny jest jeszcze program kursu. a w zasadzie kursy na które trafiałem robią prowadzący, których zdjecia są dobre. powiem Ci szczerze, że to co widze w Twojej galerii jest dobrą reklamą pewnego kursu.. :)
ale widać też, że eksperymentujesz i sporo w tym też już Twojej ręki. dużo obróbki było u K?
edit: tombas, jakbyś znalazł chwilę, mógłbyś na szybko poprawić kolorki i podesłać foto w Twoim wykonaniu? ciekaw jestem czy kwestia starego lcd, czy obróbki, czy jedno i drugie.
nie powiem, lekko różowo miało być, ale Ty mowisz ze jest przesada. teraz nie wiem czy to jakis blad w tym co widzimy, czy mojego założenia i przesadzonej obróbki:)
Wystarczająco, można się było dowiedzieć wszystkiego co potrzebne.
edit: tombas, jakbyś znalazł chwilę, mógłbyś na szybko poprawić kolorki i Twoje zdjęcia mają pomarańczową dominantę i dziwnie to wygląda. Gdybyś sprubował się tego pozbyć efekt mógłby być naturalniejszy, np. taki:
pank, masz skalibrowany monitor? jeśli tak, to ja musze coś ze swoim zrobić. Twoje zdjecie u mnie jest totalnie różowe, a brązowa szafa jest już czerwono-bordowa.
Jeśli masz problem z kolorami to pooglądaj tutki "Mistrza Janusza" nie pamiętam który ,ale jest na pewno mówiący o korekcji koloru.
http://canon-board.info/showthread.php?t=56319
thx, umknął mi ten watek:)
Możesz mieć podbity kontrast, korekta robiona była na szybko i na jpgu, ale raczej chodziło mi bardziej nie o kolor skóry tylko generalnie o zróżnicowanie koloru, żeby były mniej monochromatyczne.