ano... to se rozumim, pane Havranek :-) pivecko? :DCytat:
Zamieszczone przez mirhon
Wersja do druku
ano... to se rozumim, pane Havranek :-) pivecko? :DCytat:
No to jak z tym FTM? Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, dlaczego to szkło (100-300) ma tak fatalne oceny na photodo, tylko 2.4, to już ponoć bardziej badziewny optycznie Canon EF 75-300/4-5,6 (II lub III) ma 3.1. Z tym MTF to chyba jakaś ściema...
Witam od dwoch dni jestem posidaczem Sigmy 70-300 DG APO i jestem zadowolony.Nie jest to usm czyli szybki i cichy silnik,ale idzie wytrzymac rekompensuje to cena .Mam jedna uwage testowalem 2 takie obiektywy i byla roznica jezeli chodzi o szybkosc .Kupilem sigme i mysle ze jak uzbieram na canona 70-200 4L to zbyt duzo nie strace na odsprzedazy.
jeżeli nie zależy ci na "makro" brałbym Canona, jakość wykonania i USM biją Sigmę na głowę, miałem Sigmę w ręku, tragedia, plastikowa zabawka a nie tele, jakby zaraz miała się rozpaść, to już 75-300 jest lepszy...Cytat:
a ktora Sigme miales w rece? bo tych 70-300 to oni w dorobku chyba z 6 podobnych modeli. przy czym akurat ten najnowszy APO DG jest bardzo solidnie wykonany. przynajmniej moj egzemplarz. bez porownania lepiej niz wspomniany 75-300 Canona (przynajmniej nie-USM)Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Zgadzam sie z akustykiem... DG ma imo wykonanie jak EX-y... czyli taki meszek fajny :)
mam taką Sigmę, to jeszcze o niczym nie świadczy, chodzi o to jak sie obiektyw "rozkłada" przy zoomowaniu itp.Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
dla mnie ta Sigma jest jakaś taka delikatna...
Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Chwila, chwila ... czy przypadkiem to nie szkło jest najważniejszym elementem tego ustrojstwa.
Pomyśl zanim pomyślisz :mrgreen:
zawsze mozna okleic jakims pluszem... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
rozowiutkim albo mandarynkowym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
musze to wyprobowac jak bede jakies laski focil :D