rozumiem, że niezrozumiale dobrałem emotki. ironię czasem ciężko wyrazić...
Sergiusz, daj spokój Miclesowi.
EOT
Wersja do druku
rozumiem, że niezrozumiale dobrałem emotki. ironię czasem ciężko wyrazić...
Sergiusz, daj spokój Miclesowi.
EOT
Nie dziwne. Aby coś komentować to trzeba co nieco kumać. Jakie wypełnienie wokół Pana po lewej stronie? Jest w mocnym punkcie obrazu. Tam gdzie jest „wypełnienie” jest też bałagan. A największy bałagan robi pan za słupem. Micles miał ograniczone pole manewru i nie mógł przesunąć się w lewo bo siedzący pan znalazł by się za śmietnikiem i upadł by wiodący temat. Dla mnie ideałem byłby tryptyk gdzie na drugim zdjęciu autobus zasłoniłby przystanek a na trzecim jest on pusty lub znajdują się nowi pasażerowie. Napisałeś co jest niby nie tak ale, że zdjęcie się Tobie podoba. Nie potrafisz powiedzieć dlaczego? Ja wiem co micles zrobił takiego, że zdjęcie się podoba pomimo pewnych drobnych niedociągnięć. Ja nie skomentowałem zdjęcia tylko komentarze, które z wyjątkiem bardzo konkretnej wypowiedzi artprof i mamiyka są typowym wazeliniarstwem nic nie wnoszącym do dyskusji.
Sam sobie odpowiedziałeś. Lewa strona jest pusta (lekka), a prawa ciężka. Mimo, że Pan jest w mocnym punkcie. Zresztą nie mogę ocenić zdjęcia po swojemu? Wypowiadam swoje zdanie na temat tego zdjęcia i wiem dlaczego mi się podoba. ;)
Podanie linka do "wazeliny" odebrałem bardziej jako zarzut bezpodstawnego chwalenia zdjęcia, dlatego dodałem ów cytat.
Zastanawia mnie tylko dlaczego tak strasznie zależy Ci na konstruktywnej dyskusji, a sam reprezentujesz niski poziom. Nie wiem skąd ta agresja. Może Ty czegoś nie "kumasz"? :roll:
Nie odpowiem już na Twoje następne posty, bo nie chcę sobie robić z wątku micles'a śmietnika.
Nie odpowiesz na moje posty bo łatwiej się wycofać rakiem niż brać udział w konstruktywnej dyskusji, o którą poprosił micles w pierwszym poście. Ciężar zdjęcia nie ma w tym przypadku wielkiego znaczenia.
Micles wstaw coś bo atmosfera zgęsniała, może masz serię do tej fotki?
002. "A on nie używa i ma się dobrze."
Jeszcze raz popatrzyłem na fotkę nr1 , normalnie jakbym patrzył na swoje z lat 80-tych. robione Zorkij4 lub Zenithem.
Świetna stylizacja modeli :mrgreen:
No właśnie Sergiusz nie rób drugiemu co Tobie nie miłe.
Komentowanie komentarzy to grzech pierworodny. :mrgreen:
002. pierwsze skojarzenie to fotografia E.Hartwiga, bodajże "Nieznajoma", o ile dobrze pamiętam. Tam, kobieta spogladająca z plakatu powieszonego na przystanku zza lekkiej zasłony z liści.
dla mnie brakuje pełnej symetri, dziadek nie ma czym oddychać, kadr dzielony stricte w połowie, bardzo wąska GO żeby wyraźnie odseparować drugi plan. coś mi nie pasuje w obróbce b&w.
ogólnie na tak.
pozdr.
Wywołałem dwie zaległe rolki BW400CN, więc materiału trochę jest i będę musiał się sprężać, żeby wyrobić przed następnymi fotami (które już czekają w kolejce - Procesja Światła oraz trasa koncertowa Mam Talent).
Zatem proszę o żwawe komentowanie i lecimy z następną fotą, panowie i panie!
Noc i dzień - raz ona, raz on. Na przemian, jednostajnie. W nieskończoność...
003.
004.