Obraczka jeszcze ujdzie,ale te numery rejestracyjne SP-...;)Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Wersja do druku
Obraczka jeszcze ujdzie,ale te numery rejestracyjne SP-...;)Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Panowie, nigdzie nie napisalem, ze siedzialem sobie na dzrewie, a rarog tak latal przed objektywem. napisalem, ze foty robilem w Ustroniu, bo z natury jestem leniwy :)
Dzieki za polowiczne odpowiedzi.Daja cos do myslenia.Proszac o powazne potraktowanie tematu prosilem wszystkich ktorzy paraja sie fotografowaniem ptakow w naturze.No ale dzieki za kazdy odzew.Sven Twoje foty sz super ale z natura maja niewiele wspolnego.Sam zreszta o tym piszesz.Ponawiam prosbe do wszystkich ,ktorzy foca ptaki w ich naturalnym srodowisku.Pozdrawiam Slonka
Jezeli chcesz focic w naturze, no to zmienia postac rzeczy:)
potrzebujesz:
1 d mk IIn i 600/4 + dobry statyw
alternatywnie
d2x + 200-400/4 + konwerter 1,4 + statyw
Hehe, Ty to potrafisz pozbawic czlowieka zludzen ;)
no chyba Ci poważnie odpisałem? No chyba, że jakiś certyfikat mam pokazać, że jestem poważnym fotografem, to sorki... :confused:Cytat:
Zamieszczone przez slonkaap
@Kubaman: mysle ze slonkaap nie "pil" do Ciebie.
@slonkaap: jesli dopiero zaczynasz to moze lepiej potrenuj w mniej "naturalnych" warunkach, czyli chociazby wlasnie w wspomnianym Ustroniu. Nawet jesli nie ma to wiele (?) wspolnego z fotografowaniem w naturze, to nauczysz sie w ogole robic zdjecia zwierzetom ktore nie do konca mozna przewidziec i trudno sobie ustawic jak modelke.
Jesli zas chodzi o "prawdziwe" fotografowanie przyrody, to pozwol ze zacytuje Artura Tabora
;)Cytat:
Najlepszą sprawdzoną metodą w tym fachu jest wybudowanie ukrycia w wybranym przez siebie miejscu. Takie ukrycie musi być doskonale wkomponowane w otoczenie, tak aby stanowiło z nim harmonijną całość. Wymiary muszą być niewielkie ok. 1,5 m. na 1,5 m.( łatwiej niewielką rzecz ukryć ). Do takiego ukrycia wchodzimy na 6 –12 godzin, czasami dłużej (Ja osobiście preferuję zasiadki 2-3 dni non-stop). Czekamy cierpliwie na upragnionego zwierzaka. Robimy zdjęcia i wracamy do domu – oto cała sztuka !
no wlasnie, 2-3 dni siedzenia w dziupli 1,5na1,5. to ja raczej wole ustron:)
A co takiego lepszego jest w wersji 1DMkII N od starszej wersji ze zdecydowanie bardziej (choc drozsza) sie nadaje do focenia dzikiej przyrody niz poprzednik?Cytat:
Zamieszczone przez sven
a tak na powaznie to polecam zdjecia w ustroniu. wbrew pozorom fotografowanie zwierzat (zwlaszcza ptactwa) nie jest takie proste. latwiej pocwiczyc w ustroniu, niz siedziec 3 dni w jakiejs dziupli i spieprzyc zdjecie z powodu braku umiejetnosci.