Możesz też rozważyć zakup Pentaxa K7 - do celów o których piszesz (szczególnie w kontekście używania szkieł manualnych) może być jak znalazł.
Co do zmian cen to mało kto będzie się teraz bawił we wróżkę.
Wersja do druku
Możesz też rozważyć zakup Pentaxa K7 - do celów o których piszesz (szczególnie w kontekście używania szkieł manualnych) może być jak znalazł.
Co do zmian cen to mało kto będzie się teraz bawił we wróżkę.
Mi sie wydaje, ze jak ze wszystkim (telefony, ipody i inne podobne)
Czyli przed świętami pełno promocji w sklepach dla idiotów i podobnych, co nie do końca może oznaczać zakup poniżej normalnej ceny rynkowej.
niby same promocje przed swietami... a ceny i tak dalej takie same...
Pamieta ktos moze jak sie zmieniala cena mniej wiecje od wprowadzenia canona 50d ?
Co do pentax'a - podoba mi sie , ale wole nikona/canona ;) bo z szklami to roznie bywa w tym systemie.
Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie kupienie na jakis wyprzedazach po nowym roku - tak jak kupilem swojego d60+ kit vr za 1300 lub 1400zl :P w MM spoooory czas temu
Sam się zastanawiam nad wyborem D90+18-105VR albo 50D. Ale wydaje mi się, że powinieneś się zdecydować jakie pieniądze chcesz docelowo zainwestować w sprzęt. Nikon ma znacznie ciekawszą ofertę szkieł dla amatorów, lepiej też podobno współpracuje z Tamronem i Sigmą. Canon ma rewelacyjne L-ki, ale to już nie ta kasa...
cholera :D
trza dorwac gdzies sklep na slasku w ktorym maja na miejscu d90 i 50d...
D90 cenowo mi sie bardziej podoba, ale technicznie 50d... i masz tu czlowieku ciezki wybor...
Jedna rzecz w canonie mnie zdziwila - brak pomiaru ostrosci w szklach manualnych - no ale coz - mam zamiar tylko kupic dwa szkal tego typu - samyanga 8mm w ktorym af nie jest potrzebny i 85mm samyanga - chociaz zobacze czy nie starczy na canonoa z af.
Wiec dalej podtrzymuje moje wczesniejsze pytanie ;) odnosnie zmiany przebiegu ceny i przewidywania :P
BTW
wiadomo cos o wprowadzeniu 60d ? wtedy cena 50d powinna znacznie spac
Ja zrobiłem przesiadkę z C400D na C50D chociaz słyszałem dużo dobrego o D300...natomiast C50D cenowo wyglada lepiej i ciągle spada...gdybym teraz się zastanawiał to chyba bym pomyslał nad 7D...lub D300 :))) Ale na razie 50D daje radę
d300 jest aparatem idaelnym na moje potrzeby - tylko cena za nowke jest zbyt duza ! za uzywke d300 mozna miec 50d + pare stow zaosczedzonych.
Idac takim tokiem myslenia to najlepiej d700 brac :mrgreen: