Co Ci się tutaj kupy nie trzyma?
Myślę że to nie jest temat do żartów.
A wpłaciłem pieniądze między innymi dlatego, że przeczytałem ten temat i facet miał bardzo dobre opinie.
Wersja do druku
potwierdzam sposób działania photolo opisany przez pnc. stanowczo odradzam kontakt i transakcje z tym panem.
Ten człowiek pracował wiele lat na swoją markę.
Nagle tak po prostu zrobił taki wał ?
Naprawdę nie chce mi się wierzyć, bo przez telefon sprawia wrażenie człowieka, któremu mozna zaufać.
Zresztą w naszym fotograficznym gronie przez kilkanaście lat w branży nie spotkałem kogoś tak nieuczciwego.
Wiekszosc fotografików i fotografów to ludzie wielkiego serca i rozumu i takim się wydawał również photolo.
Zgłosiłem sprawę do prokuratury w moim mieście.
W międzyczasie wyjechałem do Holandii bo miałem dramatyczną sytuację finansową. Bez obiektywu straciłem moje główne źródło utrzymania: fotografię sportową. Dzięki niej ciągnąłem koniec z końcem w mojej ojczyźnie.
A malutkie dziecko powietrzem nie żyje. Niestety przez jednego oszusta życie mi legło w gruzach, byłem zmuszony wyjechać żeby jakkolwiek się odbić finansowo;
sprzedałem resztę sprzętu fotograficznego; i pomimo tego że już jestem prawie na zero jeśli chodzi o kredyt, to jednak bardzo przykre skutki perfidnego działania tego człowieka odczuwam do dziś.
Byłbym zupełnie w innym miejscu, nie musiałbym harować jak wół na drugim końcu Europy.
Ale wracając do sprawy. Postępowanie przekazano do prokuratury w Bydgoszczy, czyli miejscu zamieszkania oszusta.
Niestety dostałem list o umorzeniu postępowania. Dzwoniłem zasypując pytaniami. Bez efektu.
Próbowałem się odwoływać, niestety nic to nie dało.
W związku z tym, iż cała sprawa miała miejsce na tym forum i niejako giełda tego forum była narzędziem dla użytkownika photolo żeby oszukać ludzi, czy można liczyć na jakąś pomoc z Waszej strony przy próbie odzyskania pieniędzy?
Bardzo proszę o kontakt na PW wszystkie osoby ,które w różny sposób zostały oszukane przez Aleksandra Piaseckiego posługującego się na tym forum i na Allegro nickiem PHOTOLO.
no masakra, szok! Co ludzie mają w swoich pustych łbach żeby tak okradać innych?? Życie mu wyrówna wszystkie krzywdy, zobaczycie!
Ja wiem ze jest za pozno. Ale stanowczo sugeruje uzywac Visy do takich transakcji (na karte mozna przelac srodki a do transakcji uzyc np Paypala) a w zadnym wypadku nie uzywac przelewow.
Jest sie chronionym i mozna uruchomic chargeback w razie W.
Powodzenia ze sprawa.
Przykro mi ale zycie niczego i nikomu nie "wyrowna".
Głupota i jeszcze raz głupota. Jak można obcej osobie wpłacić na konto 16 klocków z nadzieją, że przytarga nam w dobrej cenie obiektyw z USA bez żadnych komplikacji ? Szczerze mówiąc nawet nie współczuję.
Może wystarczy mieć - i tu słowo klucz - osobę zaufaną? Tobie nikt nigdy nie przelał pieniędzy na konto czy może interesy robisz tylko z tymi, których masz w dowodzie? :D
Co za różnica czy ktoś mi przelewa 15zł czy 15.000zł? Kwestia zwykłej uczciwości a nie po której linii rodowodowej jest sprzedający...
Jeśli coś mi się nie powiedzie ze sprowadzeniem to pieniądze zwracam i tyle a niestety czasy mamy takie, że noga może się podwinąć każdemu. Padają wielkie sieci, prężnie działające (na pozór) sklepy, powstają problemy ze zwrotami wpłaconych pieniędzy choć oczywiście w niczyjej obronie tu nie staję, wręcz przeciwnie, napisałbym parę słów o tytułowym jegomościu...
Nowart co tu ma do tego uczciwość. Różnica w kwocie jest i to znaczna - bo gdzie możesz sobie pozwolić na stratę 15 zł z portfela, to już 15k raczej nie wyrzucisz i nie machniesz ręką. Dlatego też takie umowy na słowo honoru nie mają sensu, każdy wie jak jest w naszym kraju - zawsze trzeba się zabezpieczyć. Jak można wpłacić komuś grubą kasę rozmawiając z tą osobą tylko telefonicznie... Owszem zdarzy się przelać pieniądze za szkło przelewem - ale tylko w przypadku kupna na jakimś portalu, gdzie IMHO obowiązuje zawsze, nawet najmniejsza umowa. Rozumiem też, że możesz być uczciwym człowiekiem, każdy uczciwy, sumienny jegomość by zwrócił pieniądze po nieudanej transakcji - ale nie każdy taki jest.