Foty ogólnie fajne. Mnie sie szczególnie podoba 6, 12 i 17 za klimat. Nie musisz sie wyprzedawać, jest nieźle :)
Wersja do druku
Foty ogólnie fajne. Mnie sie szczególnie podoba 6, 12 i 17 za klimat. Nie musisz sie wyprzedawać, jest nieźle :)
Kilka kolejnych zdjęć:
18
19
20
jedno zimowe jeszcze
21
12 i 21. jest cudne.
1, 4, 6 też niczego...
Czekam na więcej mgieł:)
Bardzo ładne obrazki. Każde ma coś w sobie że chce się patrzeć i odkrywać różne szczegóły.
Zwrócę tutaj uwagę na czarnobiałą 18. Ma coś magicznego w sobie. Niby niepozorna, ale im dłużej się na nią patrzę tym bardziej czuję jej czar.
Ciekawa sprawa z tą 18-tką. Internetowe galerie zasypują widza kolorowymi obrazkami pełnymi efektów i mocnych kolorów, i żeby w ogóle zmusic widza do otwarcia obrazka to nawet stykówki muszą już migotać kolorkami i efektami. Bo co po tym że jest piękny obrazek po otwarciu, jak nikt nawet nie kliknie na ikonkę aby to otworzyć.
Zasada jest taka że zdjęcie musi już się rzucać w oczy na poziomie ikonki, ono musić krzyczeć, wręcz wrzeszczeć. Ono musi na ciebie skoczyć już w pierwszej sekundzie patrzenia. Bo inaczej ginie w tym zalewie ilości zdjęć na Internecie.
I na tym chyba polega problem takich subtelnych zdjęć jak 18. Na ikonce i nawet przez pierwszą sekundę po otwarciu jest ono niepozorne. Jakby ciemne i nieudane. Dopiero po paru sekundach można docenić jego subtelną wartość.
I to jest ten problem niestety...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Patrzę się też na 11 i dochodzę do wniosku że jesteś bardzo unikalnym fotografem. Jak widać po komentarzu na przykład Trytona to ludzie tego nie rozumieją. I nie ma co się im dziwić. Subtelność i unikalność się nie sprzedają. Ludzie chcą cyrków i efektów. Chcą aby im szczęki opadały. Tymczasem Twoje zdjęcia są w innej kategorii. Są delikatne i subtelne. Przypominają mi fotografów starej daty. Na przykład poszukaj albumu poezji Broniewskiego z fotografiami Henryka Hermanowicza. Ten sam styl.
16,17,20-bardzo dobre
16,20 super !
Dzisiaj po południu,wracając z pracy udało mi się "cyknąć" coś takiego:
22
no ładnie;)
witaj, najbardziej do gustu przypadla mi 20, naprawde duzo lepsza od pozostalych imo, swietne swiatlo, warunki w pelni wykorzystane, prawidlowe zaplanowanie kadru, mocny pierwszy i drugi plan, wzajemna relacja miedzy nimi przyczyniaja sie do swietnego odbioru zdjecia. Kadr nr 9 jest rowniez bdb , scialbym tylko w kwadrat od dolu (prawy dolny rog mi przeszkadza w odbiorze i nie bardzo wiem po co jest w ogole), pozdrawiam i zycze dobrego swiatla.