-
#7 b. fajne, architektoniczne też ciekawe rozwiązanie. podejrzewam, że dla większej dynamiki kadru przesunąłbym ciężar w kierunku NE?...
#9 dobry klimat tworzy ruina z tym stalowo-szarym niebem, osamotnienie aż epatuje ze zdjęcia. nie widzę kontekstu, coś tam z tyłu się dzieje, to jakieś większe "pustkowie"?
-
Tak jak wszyscy wyżej napisali, #7 bardzo fajne, reszta takie sobie. #9 mogło by być lepiej, gdybyś lepiej obrobił to zdjęcie. Niedociągnięcia w maskowaniu na krawędziach budynku powodują prześwitywanie niebieskiego nieba. Poza tym osobiście nie jestem zwolennikiem robienia zdjęć pół na pół kolorowych i czarno-białych. Osobiście zrobiłbym chyba całkowicie czarno-białe.
-
-
no widze ze robisz postepy i coraz lepsze foty prezentujesz
7. bardzo fajna
9. wydaje mi sie krzywo i nie podoba mi sie laczenie bw z kolorem
10 wydaje mi sie najciekawsze tylko szkoda ze niebo przepalone
-
Dziękuję za wszystkie uwagi.
x-mac: to zupełne pustkowie, nad samym morzem, trochę nasz „polski Trzęsacz”
WarT: pporawię się także w obróce
Fabio87: zgodnie z tytułem miały być „zdjęcia rózne”. Zgadzam się, że można lubić lub nie takie zestawienie.
Jeszcze raz dzięki.
A skoro „varia” to niech będzie jeszcze taka próba:
11
-
Oba poniższe - Sonnarem CZJ
12
13
-
Najciekawsza ciągle siódemka :-).
Z ptactwa 13-tka bardzo fajnie złapana, ale na tym zdjęciu widać jak dużą rolę odgrywa tło. Tutaj nie jest najszczęśliwsze. Mały kontrast to jedno - trzeba wypatrywać gdzie są te najważniejsze ptaki ;-), a dwa: mnogość - dużo mew, które "bałaganią" w kadrze. Poza tym, Ostre są trze sztuki w przeciwległych końcach kadru, co daje trochę schizofreniczny efekt.
Nie znam się na obróbce cyfrowej, ale czy 13-tka nie była za mocno ostrzona ?
Pozdrawiam :-)
-
jackulus - dziękuję za komentarz.
Nieco innego "smaku" tym zdjęciom nadaje to, że zrobione były Sonnarem 135 - obiektywem bez IS, który dopiero poznaję. GO była mała i te trzy mewy pomimo ulokowania w przeciwległych krancach zdjęcia "leżą" jednak w jednej płaszczyźnie - dlatego są ostre (bez jakiegoś specjalnego wyostrzania).
Podziwiam zdjęcia tych osób na forum, które tak świetnie radzą sobe z ptakami...
Pozdrawiam i dzięki.
-
14. ...tym razem Powershotem...
-