W surowej wersji jest niebieska (wystarczy w dowolnym programie podbić mocno nasycenie), stąd wnioskuję, że została wymaskowana i został zmieniony kolor. Wydaje mi się, że w Lightroomie jest możliwość maskowania, więc powinno dać się to zrobić.
Wersja do druku
W surowej wersji jest niebieska (wystarczy w dowolnym programie podbić mocno nasycenie), stąd wnioskuję, że została wymaskowana i został zmieniony kolor. Wydaje mi się, że w Lightroomie jest możliwość maskowania, więc powinno dać się to zrobić.
najlepiej by było jakby sam coldman ( autor zdjęć ) się wypowiedział, to może ja do niego na priva napiszę aby spojrzał na ten wątek
talarczyk a w jakiej zakładce szukać maskowania w LR bo mam go od wczoraj wieczorem i dopiero uczę się go w pełni wykorzystywać
Rozmyta wode uzyskalem stosujac szry filtr nd400 co znacznie wydluzylo mi czas naswietlania. Na LR zupelnie sie nie znam wiec przykro mi ale nie moge pomoc.
ps rozmyta woda kosztem nieba :) zawsze musi byc cos za cos :)
Pozdrawiam
Moduł Develop, potem klikasz na "pędzelek" pod histogramem i otwiera Ci się odpowiednie okno.
coldman załurzmy że przez dłuższy czas mógłbym osiągnąć podobny efekt ale co wtedy z kolorem wody oraz skał ??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
talarczyk faktycznie nawet nie jest najgorzej dzięki :)
Witam
Tak jak w tytule, czyli jak się robi znak wodny w LR.
Bardzo proszę o pomoc
Tradycyjnie - google twoim przyjacielem. Lenistwa nic nie usprawiedliwia.
Pierwszy hit: http://www.youtube.com/watch?v=IqZoHhBTEvY
Witam
Mam pytanie ostatnio przeglądałem zdjęcia na internecie i znalazłem zdjęcie gdzie jakiś obiekt był kolorowy, a wszystko inne B&W. Jak to zrobić, jakby co to używam Lightrooma.