Podkrecajac to fotke wydobyles te szumy! Gdybys naswietlal ja dluzej, zamiast podkrecac RAW nie byloby ich :) moze ISO200?Quote:
Originally Posted by kwiatas
Printable View
Podkrecajac to fotke wydobyles te szumy! Gdybys naswietlal ja dluzej, zamiast podkrecac RAW nie byloby ich :) moze ISO200?Quote:
Originally Posted by kwiatas
co do naswietlania doskonale zdaje sobie sprawe ale zrobilem test podkrecajac tak inne fotki i nie bylo takiego szumu - poza tym wydaje mi sie ze sum powinien byc nie regularny a tam widac regulanrne szumo smugi :)
wydaje mi sie, ze z Twoja trzysetka jest wszystko OK. Te 'szumo smugi' ;) moga byc wynikiem zestawienie dlugie naswietlnie+podkrecanie EV. wieczorem wyprodukuje jakiegos RAWa z dlugim czasem i zobacze jak to jest na moim body.
Elo
odstaw rawshooter'a i sprobuj w C1 ;)
bedzie si.
pzdr
Z tymi linkami wszystko ok?? Bo jak wchodze tam to wyświetla mi sie długa strona z jakimiś szlaczkami :D a moze to znowu wina mojego kompa :PQuote:
Originally Posted by [DoMiNiQuE]
wszystko OK :-) po prostu firefox tak reaguje na RAWy (mozna zmienic w ustawieniach). kliknij prawym i wybierz opcje Zapisz element docelowy jako...Quote:
Originally Posted by Venio
dziekuje Ci za fatyga ale ja dalej nie widze u ciebie takich szumosmug jak mam u siebie ale sbrobuje C1 moze cos pomoze