2 lata pod warunkiem, że bedziesz naprawiał w Niemczech. O ile mi wiadomo to tzw eurogwarancja jest honorowana przez Canon polska ale tylko na 1 rok.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Wersja do druku
2 lata pod warunkiem, że bedziesz naprawiał w Niemczech. O ile mi wiadomo to tzw eurogwarancja jest honorowana przez Canon polska ale tylko na 1 rok.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
gwarancja jest wazna z dowodem zakupu - ale jak gosc ma tylko jedna zbiorcza ...Cytat:
Zamieszczone przez czeredrecki
Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi. Będzie trzeba sprzęt do sprzedawcy wysłać a on prawdopodobnie będzie go wiózł do Niemiec...Chyba że przywiózł 10 aparatów i na kazdy ma osobny paragon z niemieckiego sklepu i do tego gwarancję poprawnie wypełnioną - wtedy dostjesz od TIpa taki zestaw i w razie czego serwis na gwarancji w Polsce przez rok a potem drugi rok w Niemczech.
a tak na gorąco - przejrzałam teraz ofertę w sklepie, gdzie miesiąc temu kupowałam 350d i powiem sczezrze nie ryzykowałabym żadnego zakupu u TIPa. oferta na dziś to 300d za 2639 i 350d za 3306 ( cholera przez ten miesiąc potaniał o 2 stówy!!!). Czasem (często) lepiej dopłacic te 200-300zł i miec pewnośc że nie będzie niespodzianek z gwarancją i będzie ona 100% bezpłatna - wysyłając za pośrednictwem TIPa do Niemiec musisz pokryc koszty kuriera do TIPa - no chyba że mieszka za rogiem.
Rozwiarze problem :) Kupilem w niemczech, uszkodzil sie - lustro, wyslalem dhl'em do sklepu gdzie kupilem na ich koszt po 3 tygodniach wrocil naprawiony :) i wszystko spokojnie mozna kupywac w Hamburgu jest serwis do nich tez bezposrednio na ich koszt mozna slac ale musi byc dowod zakupu.
Zgoda esenpe ale jak paragon od aparatu jest u TIPa... to musisz najpierw wysłac sprzęt do TIPa - i to najczęściej odbywa się na koszt klienta - a on wysyła dalej do serwisu czy jakoś inaczej czaruje... :rolleyes:
350d to mój trzeci aparat i zawsze mnie korciło żeby te 200-300zł zaoszcędzić - przeglądałam oferty TIPów ale zawsze coś było nieteges - najczęściej - własnie brak dowodu zakupu dla mnie. Ale oczywiście nikogo nie zniechęcam do zakupów u TIPa :!:
Ci którzy kupili u mnie wiedzą, na jakiej zasadzie i gdzie realizuję się gwarancję. Taka ciekawostka - przez półtorej roku jeszcze się nie popsuło żadne lustro sprzedane przeze mnie (chodzi o Canony ogółem, D70-tki miałem ze 3 w serwisie).
warto spojrzec na styki od baterii. Jak sa mocno wytarte, znaczy ze czesto byla ona ladowana, wiec i przebieg aparatu jest niemały
Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.Cytat:
Zamieszczone przez TOKIN
Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
Dlaczego?
Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia" ;)
I tu śViteziowi przyznam rację.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez