tylko gdzie tam jest numeracja zdjęć?
Wersja do druku
tylko gdzie tam jest numeracja zdjęć?
Wystarczy 13 razy przerzucić "strony" galerii. 6 stron na zdjęć, zdjęcie 79 w kolejności :)
Jednej uniwersalnej metody tu nie widzę, plastytka (bokeh, winieta, go) z piątki i stałek, do tego obróbka w LR - być może z podciągnięciem czerni (blacks) czy coś podobnego...
No i przede wszystkim dobrze naświetlone zdjęcie :)
ok, znalazłem :) Na moje oko to fotka była doświetlana blendą z prawej strony. I możliwe że dodatkowo jeszcze czymś od tyłu. W kościele raczej takiego światła się nie uświadczy.
No chyba że bardzo dużo grzebana w PS, ale mi się nie wydaje.
LOL jaki wątek, a ja cały czas narzekam na swoją obróbkę :shock: :shock:
No skoro zdjęcia się podobają... Co mogę napisać, zdjęcie pani w kościele robione było w zastanym świetle, bez żadnych doświetleń, bez fajerwerków w PS... Generalnie poprawiłem się jeśli chodzi o jakość materiału, jaki robię na ślubie, kiedyś masa zdjęć była do odrzutu, a teraz czasami z ciężkim sercem muszę odrzucać foty, by ograniczyć materiał do 150 zdjęć.
Kwestia gustu, jedni wolą zdjęcia wyprane z kolorów, inni bardziej kolorowe. Uważam jednak, że nadal nie mam wypracowanego "swojego" stylu, zdjęcia są po prostu normalne.
Jesteś stanowczo za skromny. Ale obawiam sie że nie do końca szczery gdyż twoje fotki bardzo dawno trafiły u mnie do ulubionych właśnie ze względy na jakąś taką świetlistość i nie tylko...