tylko 1) fajne (choc jakby ciut przeostrzone), reszta taka sobie - lepiej chyba robic wieczorem takie nie? 2) blada 3) wyglada jak mocno skropowane - kiepska jakosc, jakby nieostre, 4) i 5) bym jednak zrobil w lepszym swietle. pozdrawiam
Wersja do druku
tylko 1) fajne (choc jakby ciut przeostrzone), reszta taka sobie - lepiej chyba robic wieczorem takie nie? 2) blada 3) wyglada jak mocno skropowane - kiepska jakosc, jakby nieostre, 4) i 5) bym jednak zrobil w lepszym swietle. pozdrawiam
Fajnie pokazany klimat architektoniczny regionu!:) - charakterystyczny "chaos" zabudowy porządkowany miejscowo krótkimi szeregami dachów.
Najbardziej podoba mi się #6 - wąska uliczka z domami w skale, zwłaszcza solidny "nad-okap"!;) - może udało Ci się ustrzelić jakieś nocne ujęcie?
tylko 1 wg mnie w miare, chociaz tez wydaje sie bardzo przypadkowa. akurat przyfarcilo ci ze swiatlem i kolory wyszly ladne. od dolu kadru wlaza galezie i droga wychodzi nie wiadomo skad. wystarczy troche wykadrowac rosliny albo je wysteplowac ladnie i bedzie calkiem ladne zdjecie.
reszta znacznie slabsza, zdjecia jakby wyprane z kolorow i ogolny balagan w kadrach.
Po pierwsze - dzięki za opinie i porady.
janowitz i punky - dzięki za zauważenie tego "rytmu dachów".
Haamtaro i paatryk - niestety, tez widze te wypłowiałośc która po cżęsci wynika z pory dnia - większośc zdjęć w słoncu w pionie. Nie podciągałem ich specjalnie mocno w PS. Alle ta bladośc po części wynika z tego, że te miejsca ... takie są. Króluje w nich biel i beże, często przyprószone piskiem w powietrzu znad Afryki.
Oto dwa inne - zrobione bardziej wieczorem i bardziej nasycone. Czy lepsze....?
7
8
Ronda :-).
Piękne miejsce . A ten kanion wyjątkowo malowniczy szkoda, że na zdjęciu go nie widać
Pozdrawiam
Fajne, tylko czasami mam wrażenie że jakieś płaskie. Robiłeś te zdjęcia blisko południa??
Rano i wieczorem, kiedy słońce rzuca duży cień fotografując z boku można ciekawy efekt uzyskać, wszytko wydaje się wtedy bardziej twój przestrzenne, a przynajmniej ja mam takie wrażenie.
Można też było pokombinować z polarkiem, pozmieniał by troszkę kontrasty, była by szansa, że dachówki nabrały by innego odcienia, żywszego :)