No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że Nikon to sytem dla masochisty :lol: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Wersja do druku
No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że Nikon to sytem dla masochisty :lol: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
No to ja sie 'wyżarłem' i mam czytnik 1 w 1 za 90 zl. Jest super malutki wielkosci zapalniczki i przypomina Pen Drive'a.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
A znasz kogos z dslr komu sie styki popsuly w karcie lub body? W papierach do mojej karty stoi cosik o 10.000 wlozeniach/wyjeciach.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Photoshop CS2Cytat:
Zamieszczone przez Wild
Corel 10
Picture Publisher8
Arles We Page Image Creator
A ja do przegladania RAWow uzywam Adobe Bridge i dopiero z niego export do Camera RAW :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
Pomidor :-(Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Co za znaczenie ma co ja wole i co uzywam. Rozmowa nie jest o tym, tylko tak sobie dywagujemy co kto lubi i dlaczego. Nie musisz od razu ani mnie obrazac, ani pomidorowac...
No fakt, w sumie ja robie to kabelkiem z lenistwa, bo mam go na stale przy kompie i nie chce mi sie karty wyciagac. Jako sympatyk Canona a byc moze przyszly uzytkownik (jak aktualna puszka przestanie mi wystarczac) nie obrazilbym sie, gdyby w nastepnych modelach mozna bylo uzywac puszki jak dysku, a ze Canon na ogol wsluchuje sie w opinie uzytkownikow, wiec wyrazam swoja :-)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
i znow 2 posty pod rzad..... edit ! uzywaj ;]
Bo:Cytat:
Zamieszczone przez Alzail
1. Komu innemu odpowiadam.
2. Na zaprzyjaznionym forum nastepuje automatyczne laczenie postow i dlatego ciagle zapominam, ze tu jest inaczej.
Na dpreview PixSuregeon (przed banem Ferenc) chyba dostatecznie udowodnił, żeCytat:
Zamieszczone przez Wild
1. CameraRaw (Shop CS, CS2) to syf,
2. Jeśli masz kasę na zbyciu to kup do konwersji profile Magne Nielsena i C1 Pro. To najlepszy wybór, ale kosztuje ~ $500
3. Jeśli nie stać Cię na soft z pkt. 2 rób konwersję DPP dołączanym do aparatu.
Do zrzucania plików używam Downloader Pro.
Do przeglądania używam BreezeBrowser - nic nie pobije tego softu do przeglądania plików
Do konwersji używam na przemian DPP i BreezeBrowser - pierwszy Canona, drugi "na silniku" Canona.
Dopiero potem odpalam PS.
Ja też mam 20D a oryginalny topik na dpreview nosi tytuł "Erasing the clouds ..."