serwis w przypadku tamrona to boląca sprawa ... czekanie czekanie i czekanie
ogólnie miałem ostrego tamrona od Cichego ale AF mnie nie zadawalał w gorszych warunkach to go sprzedałem a tak przedtem to chyba co drugi tamron kopnięty ....
Wersja do druku
A co bardziej polecasz? mam 7 dni na zwrot i wymiana nowego, szkiełko było zakupione w Euro Rtv Agd.
Jeśli faktycznie ma BF / FF to nie czekaj i zrób zwrot. Możesz wziąć kolejnego tamrona - jeśli trafisz dobrą sztukę to nie będziesz chcieć sprzedawać :) może po prostu miałeś pecha że na taką trafiłeś. Z kolei jak z nów coś Ci się trafi nie teges to będziesz tylko marnować czas. Po prostu canony zbytnio nie lubią się z tamronami i sigmami, myślę nawet że ze sigmami bardziej tyle że kalibracja AF u sigm jest szybka - poniżej tygodnia zwykle i bezpłatna a z tamronem to 2 miesiace to norma ...
Jeśli masz troche więcej kasy to kup Canona 17-40 f4 L, jeśli zależy Ci na świetle dużym - 2.8 to będzie ciężko znaleźć coś tańszego .
Przyjacielu "softgbs" - bredzisz niestety - nie mieszaj człowiekowi w głowie ....
ostrzy przed - czyli źle - cokolwiek to oznacza, jest to tzw front focus w slangu linijek zwany FF.
POzdro !@
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakkolwiek zwał - do autora wątku jest "mesedż" -> oddaj go ...i nie słuchaj "sofgbs" bo mylą mu się kierunki.
ok dzięki delaa w środe będę u nich wymienić, a powiedz mi jeśli mi wymienia i też coś od pukać będzie miało to od wydanego też jest tydzień czy łacznie tydzień orientujesz sie może?
Masz plamki na matrycy :P
skalibrujesz? jak? :D
normalnie. w serwisie sigmy