A to dlaczego? Nie doszukałem sie w opisie nic podejrzanego :?
Wersja do druku
Ale nie ma też wielu informacji uwiarygodniających tego sprzedawcę.
Nie wiem szczerze mówiąc jakich informacji oczekujesz :shock:
Użytkownik ma konto od 2002 roku, na prawie 80 komentarzy wszystkie pozytywne, mozliwość odbioru osobistego lub kurierem wskazanym przez kupującego, nie wiem czego jeszcze oczekujesz? Chyba tylko żeby jeszcze wstawił link do naszej-klasy i podał CV???
Oczekuję chociażby maila i numeru telefonu, a także jakichkolwiek informacji na stronie ,,O MNIE".
Nie mam wielkiego doświadczenia w transakcjach na allegro i wolę przesadzać z ostrożnością niż ślepo się rzucać na tanią ofertę.
Uspokaja mnie jedynie spora ilość licytujących, którzy chyba wiedzą co robią.
O maila i telefon wystarczy zapytać, ja też tych danych nie podaję ot tak każdemu. Rozumiem, że jesteś ostrożny bo niestety na oszusta mozna trafić i przeciętnie raz na pół roku naszymi mass mediami "wstrząsają" informacje o jakimś większym przekręciarzu z allegro. mimo wszystko życzę samych udanych transakcji :-D
Tego to ja nie wiem - nie znam sprzedającego i nic nie mogę na jego/jej temat powiedzieć. Skoro preferuje odbiór osobisty to można śmiało licytować, nie widzę przeszkód. Sprzedaje z terenu PL więc nie ma obaw o formalności, które wymieniłem w pierwszym poście tego wątku a które to powinny budzić najwięcej obaw i wątpliwości. I to bez znaczenia kto sprzedaje.
No ale co ja tam mogę dyskutować - pewnie kłamię lub jestem nieobiektywny... ;)
Ja w swoich aukcjach nie podaję nigdy maila i telefonu. Mail = spam. Telefon = spam smsowy i ewentualne nadużywanie go przez dzieciaki/dowcipnisiów/złośliwców/spamerów itd. Nick mam taki sam jak tu. To od razu stawia mnie w kręgu podejrzanych? Że dbam o swoje dane osobowe?
Jeśli ktoś nie jest firmą, to zupełnie rozumiem nie podawanie pełnych danych osobowych w treści aukcji - te są do wglądu tego, kto wygrywa aukcję. Natomiast firmy/sklepy powinny podawać adres, NIP, REGON, tel stacjonarny.
A to celna uwaga.
Dotąd stawiałem te same wymagania przed firmami i przed osobami prywatnymi.
Dzięki Vitez.