No tak masz rację moze troche nie bardzo ten test bo np. w 300D sprawdzali inne obiektywy a w 350D inne. Zwracam hołd.
Wersja do druku
No tak masz rację moze troche nie bardzo ten test bo np. w 300D sprawdzali inne obiektywy a w 350D inne. Zwracam hołd.
No właśnie... Z moim 350D Tokina 28-80 f 2,8 robi 1,5 - 2 cm ff, 50/1,8 ok 1cm ff, EF 80-200 f2,8L - idealnie, EF 17-40 f4 L - do 0,5cm w jedną lub drugą stronę (wszystkie testy na pełnej dziurze, zoomy na najdłużej ogniskowej, przy możliwie minimalnej odległości ostrzenia
W sobote biore kobite w plener i potestuje na niej 50mm... jak bedzie mnie wqurzac ostrosc nie tam gdzie trzeba to sprzedam 50mm i kupie nowy ;)
Błajo jak zdjęcia bedą ok to się nie przejmuj. Całe szczęście, że mnie nic nie podkusiło do robienia testów. To byłby koszmar. Jestem zadowolony, więc jest ok.
Jesli przy 1.8 cos ci nie pasi a przy 2.8 OK to masz wszystko w porzadku - i z body i z obiektywem. Moze tylko nerwy troszke nie ten tego ;) .
Problem z pozornym FF/BF moze rowniez wynikac z tego ze punkty AF sa wieksze niz wskazniki AF w wizjerze - czyli latwo przy bardzo krotkiej GO (f 1.8) odrobinke spudlowac nawet jesli jestes pewien ze celowales dobrze.
Ale watpie by f 1.8 bylo ci az tak czesto potrzebne by sie tym przejmowac i mysle ze to FF/BF ... rob na 2.8 i olej 8)