-
Post nr.7 zdjęcie 2 i kolejne, rzeczywiście zbyt centralne (chociaż w przypadku zdj. z postu 8 trzyma się to kupy, ponieważ dziewczynka patrzy dokładnie w obiektyw)
Najprzyjemniejsze, jak dla mnie, jest ro z postu 9, chociaż mam wrażenie, że tam, gdzie kończy się droga, nic nie ma.
A to nieprawda (chyba, że mówimy o Świecie Dysku ;)), Postarałbym się jakoś zamknąć kompozycję od góry, może po prostu pozostawić nieco przestrzeni nad horyzontem?
Albo wykadrować pod 'końcem' drogi.
Poza tym, to zdjęcie jest, jak dla mnie, z dotychczas pokazanych najciekawsze.
Czekam na więcej!
-
Dzięki za oceny.
Jeżeli chodzi o centralne kadrowanie możecie mi wierzyć, że to absolutnie z premedytacją - podobają mi się "szerokie" portrety (sylwetka), w których zawarta jest próba opowiedzenia czegoś więcej - z wykorzystaniem tła.
Moim pstrykom do tego poziomu oczywiście dużo brakuje.
Każda uwaga o prezentowanych klatkach jest dla mnie cenna.
Pozdrawiam.
PS
Chłopak nie mój, dziewczynki moje:-D Z numeracją racja:wink:
-
-
-
-
-
Fajny ten ostatni kadr, ładnie ogniskuje wzrok w środku, harmonijny, symetryczny ale i statyczny - jak to kwadrat!
Siła kompozycji i właściwość kwadratu, że się tak wyrażę, sprawiają, że nawet pozornie niespokojne wygięcie stopy dziecka nie jest w stanie zburzyć statyki obrazu. Mnie się podoba:) No może tylko ta trawa i chwasty mało ciekawe.
-
Dzięki za dotychczasowe oceny.
15
Pozdrawiam.
-
-
11 jak najbardziej sie udała
16 17 dziwnie ciete te kadry nie pasuja